Reprezentacije 🇭🇷U16U16 (ž)

FOTO Okupljanje regija: Dojmovi i rezultati prvih utakmica

Okupljanje regija se, kao što smo ranije napomenuli, za kadete organizira već četvrtu godinu zaredom, a kadetkinje su u ovakav sustav rada uključene drugi put. Na okupljanju se našlo 48 kadeta i 48 kadetkinja, najboljih iz svojih regija, ukupno šesnaest trenera i trenerica te instruktorica (Žana Lelas) i tri instruktora Hrvatskog košarkaškog saveza (Mladen Erjavec, Darko Kunce, Dražen Orešković).

„Okupljanje je prošlo u super atmosferi. Momci su na treninzima i utakmicama dali sve od sebe i pokazali na čemu se treba raditi“, kratko je sažeo svoje dojmove instruktor Mladen Erjavec.

Ekstenzivan prozor u okupljanje perspektive ženske košarke dala nam je instruktorica Žana Lelas: „Na ovo okupljanje je pozvano 48 djevojaka iz pet regija (Centar, Jug, Zapad, Istok i Sjever), svaka regija je zastupljena s najmanje 4 igračice, a sve one su prošle okupljanja po regijama te su odabrane, po našem mišljenju, najbolje koje smo imali prilike vidjeti na treningu regija.

Velik broj pozvanih igračica je već igrao u našim U14 i U16 reprezentacijama, ali pozivom 48 igračica nastojimo što više raditi na promidžbi ženske košarke, kao i na davanju novih motiva djevojčicama. Naravno da ćemo paziti ima li koja igračica koja do sada nije bila u reprezentativnim selekcijama, a da to zaslužuje. Osim same košarke, veoma je značajno druženje djevojčica, stvaranje novih prijateljstava i iskustava. Kroz ovo okupljanje nastojimo uvesti djevojke u ono što ih očekuje kasnije u reprezentaciji, a radili smo i određene elemente po planu kolege Željka Ciglara koji je trener U16 reprezentacije.

Ovo okupljanje je i okupljanje trenera, koji su na ovaj način u mogućnosti upoznati sve djevojčice i vidjeti njihove kapacitete te su u prilici raditi s njima. Samo druženje trenera i trenerica produbljuje njihovu međusobnu komunikaciju i otvara mogućnost novih spoznaja. Naš izbornik seniorske reprezentacije kolega Stipe Bralić održao je predavanje djevojčicama bas onako na njemu svojstven način, jednostavan, iskren, životno i igrački svrsishodan. Djevojčice su s velikim zanimanjem i koncentracijom odslušale predavanje kao i treneri.

Šlag na tortu su utakmice koje sve motiviraju. Sve djevojke se trude dati svoj maksimum i pokazati što znaju, bit će vjerojatno i onih koje neće biti zadovoljne s nečim, ali većina djevojčica će otići kuci s lijepim osjećajem i iskustvom. Sigurna sam da će od ovih 48 igračica neke dogurati i do seniorske reprezentacije Hrvatske.“

Jedan od trenera na okupljanju u Vodicama je i Bože Radoš iz Cedevite Junior: „U svakom slučaju 48 djece je veliki broj, veliki je broj trenera i ovo je jedno lijepo okupljanje. Razmijenili smo mnogo informacija, na radionicama su bile dobre teme, mnogo je pitanja postavljeno. Mislim da je ovo vrhunska stvar za selekciju igrača, kao i za rad Saveza koji smatram da ide u odličnom smjeru.“

Rezultati prvih utakmica

Kadeti:

  • CRVENI – ŽUTI 89:80 (24-16, 17-22, 21-15, 27-27)

Najbolji strijelci crvenih: Sulina 28, Pudar 18, Zanki 9

Najbolji strijelci žutih: Alfirević 11, Čavar 11, Tišma 10, Lisica 10, Udovičić 8

  • ZELENI – PLAVI 91:73 (27-26, 19-13, 17-21, 28-13)

Najbolji strijelci zelenih: Krajnović 20, Pavin 17, Kos 13, Rojnić 11, Jelavić 10

Najbolji strijelci plavih: Prkačin 15, Miletić 15, Volčanšek 9, Bart 9


Kadetkinje

  • BIJELI 1 – CRVENI 1 73 : 60

Najbolji strijelci za Bijeli tim 1: Lujić 16, , Nejašmić (cap) 15, Ilakovac 8, Škare 8

Najbolji strijelci za Crveni tim 1: Ćuklin 16, Rodek 12,

  • BIJELI 2 – CRVENI 2 47 : 60

Najbolji strijelci za Bijeli tim 2: Kokolić 11, Brtan 9,

Najbolji strijelci za Crveni tim 2: Žaja 16, Bešlić 13, Ljubos 13

 

Sličan sadržaj