Prva ženska ligaSkupina ASkupina B

Prva ženska liga, Liga za prvaka (2. kolo): Brod na Savi prejak za Vodice

ŽKK Brod na Savi – ŽKK Vodice 78 – 45 (18-13, 25-10, 17-14, 18-8)

SD Vijuš, Slavonski Brod, 21.03.2021. 17,00 sati

ŽKK Brod na Savi: K.Rimarčuk 20, N.Kurdija, E.Poljac 12, F.Princip 0, M.Kavka 2, A.Ilakovac 8, I.Krajina 3, E.Peričić 9, M.Fastić Pajk 9, J.Tuftan 11, N.Matanović 4.

ŽKK Vodice: B.Vunić 15, M.Ježina 0, G.Nikola Pirjak 2, K.Vunić 0, P.Jurčev Grgin 7, A.Čaleta Car 3, E.Ivas 1, J.Babić 2, I.Vunić 14, B.Turčinov 1.

Bila je to utakmica koja je tek u svom otvaranju ponudila neizvjesnost, ali već do kraja 1. četvrtine domaće igračice rade razliku koja se u nastavku utakmice samo povećavala. Utakmica je bila puna tempa i igračice obiju ekipa su dale svoj maksimum.

KOMPLETNA STATISTIKA

ŽKK Vodice, trener Bore Vuković: “Uz Brod nas vežu najljepše uspomene. Tri titule državnog prvaka smo osvojili upravo u ovoj dvorani pa nam je uvijek lijepo doći u Brod pa čak i kad se utakmica izgubi. Došli smo sa jednom vrlo mladom ekipom, kadetskom sa samo dvije juniorke. Vidjela se razlika u iskustvu. Mi smo dobro otvorili utakmicu, ali onda je došlo do serije grešaka zbog kojih su nas domaće igračice kažnjavale i utakmica je bila brzo riješena. Ova liga za prvaka je izuzetno dobro iskustvo za ove djevojke i mi smo zadovoljni samim sudjelovanjem. Ako nam se poklopi još kakva pobjeda to će biti iznad naših trenutnih mogućnosti i očekivanja.”

ŽKK Vodice, igračica Barbara Vunić: “Mi smo mlada ekipa i ovo je idealno da se učimo i napredujemo. Nama preostaje da se i dalje trudimo i radimo.”

ŽKK Brod na Savi, trener Dražen Rimarčuk: “Bili smo izuzetno dobri u skoku. Lako je biti trener kad je ekipa ovako raspoložena, imamo veliku individualnu kvalitetu sa igračicama koje su nam pomogle. Jako sam zadovoljan energijom i željom cijele ekipe. Sljedeći vikend idemo u Varaždin, za nas je uvijek izazov gostovanje koje nam najviše pomaže u napretku. Neće nam biti lako, ali smatramo da možemo i to dobiti.”

ŽKK Brod na Savi, igračica Marija Fastić Pajk: “Nakon utakmice s Orkom smo se trudile što prije sabrati i imale smo jaku volju da se ova utakmica završi u našu korist. Puno nam pomažu i igračice iz Rijeke koje igraju s nama. Naša želja je da izborimo mjesto u Premijer ligi.”

 

Sličan sadržaj