Prva Muška Liga

Prva muška liga: Samobor preko Vrijednosnica u doigravanje

KK SAMOBOR – KK VRIJEDNOSNICE OSIJEK 82:65 (24:15, 25:19, 12:14, 21:17)

Samoborci su “ključeve” doigravanja držali u svojim rukama, malo tko se tome mogao nadati nakon dva početna poraza na startu sezone i teškog poraza od Kaštela, ali su se kroz sezonu dizali, okretali utakmice za koje se činilo da su izgubljene u svoju korist, pobjeđivali u serijama. Pred dobro ispunjenim tribinama Samoborske arene odlično su otvorili utakmicu i od samog početka pokazali da njihove ambicije nisu bez pokrića. Svu odgovornost u uvodnim minutama Krunoslav Simon preuzeo je na sebe te sa osam poena, od čega dvije trice uklonio svu potencijalnu nervozu zbog važnosti utakmice sa svoje ekipe. Nakon toga polako mu se priključuju i drugi igraći te su gledatelji u tim trenucima imali priliku gledati jednu od najboljih  izvedbi ove sezone.
Favorizirani gosti iz Osijeka pokušavaju utakmicu vratiti u ravnotežu, ali to nikako neuspijevanju. Bez agresivnosti u obrani dopuštaju domaćim igračima da se razigraju, a ni napadačke reakcije nisu im najbolje. Uz sve to odlično reagiraju Lukačić, Linde, Pavičić, a trener Gjuro Simon raspoređuje minute na igrače s klupe koji nedozvoljavanju da padne ritam domaće igre te se na poluvrijeme odlazi s velikih petnaest poena prednosti (49:34). Samoborski Risovi početkom treće četvrtine nastavljaju u ritmu prvog dijela utakmice te dolaze do najveće prednosti na današnjoj utakmici od dvadeset poena prednosti (58:38). Nakon toga dolazi do pada u njihovo igri i u narednih skoro sedam minuta do kraja trećine gosti rade seriju 10:3 i na zadnji odmor se odlazi rezultatom 61:48.
Posljednja četvrtina je samo nastavak prethodne, igrači Vrijednosnica pokušavaju u potpunosti preuzeti kontrolu utakmice i sa šest uzastopnih poena (serija 16:3) dolaze na zaostatak od samo sedam poena razlike (61:52). na nepunih osam minuta prije kraja utakmice. Nakon toga uslijedila je reakcija domaće klupe, trener Simon uzima minutu odmora te smiruje svoje igrače za nastavak utakmice. Trica Krunoslava Simona i prvi poeni domaćih košarkaša nakon više od šest minuta daju toliko potrebnu mirnoću i ponovo vračaju moment utakmice na samoborsku stranu.
S tom tricom košarkaši Samobora rade seriju 21:11 ostvaruju veliku pobjedu, osvajaju treće mjesto u Prvoj ligi i povijesni uspjeh kluba ulaskom u doigravanje za FAVBET Premijer ligu. Uz Krunoslava Simona koji je ubacio 25 poena, 8 skokova i 6 asistencija do pobjede su vodili Karlo Lukačić s 15, Mihael Linde i Daniel Pavičić s 12 poena. Kod gostiju posebno su se istaknuli Jamar Ashton Makai s 15 i bivši igrač Samobora Lukas Šuvak s 14 poena.
U polufinalu doigravanja protivnik Samobora je ponovo ekipa Vrijednosnica Osijek. Utakmica za prolazak u finale igra se na dvije pobjede, a prva je već idući vikend u Osijeku.

KK Samobor

Sličan sadržaj