Prva Muška Liga

Prva muška liga: Marsonia nadigrala oslabljenu Podstranu

MARSONIA – PODSTRANA 84:73 (23:18, 29:13, 10:19, 22:23) 

Marsonia je na domaćem terenu slavila u 17. kolu Prve muške lige protiv oslabljene ekipe Podstrane 84:73.
Početak utakmice odlično otvara Marsonia i sa nekoliko brzih koševa prisiljava trenera Podstrane da nakon ne pune tri minute zove minutu odmora. Nakon toga utakmica se igra izjednačeno i četvrtina završava rezultatom 23-18 za domaćina.
U drugoj četvrtini (29-13) igrači Marsonije pojačavaju tempo te odličnom obranom i dobrom realizacijom u napadu povećavaju svoju prednost na 21 koš. Poluvrijeme završava rezultatom 52-31 za domaćina.
Izgledalo je da će biti ovo lagana pobjeda Marsonije ali agresivnom obranom i odličnom igrom u trećoj četvrtini igrači Podstrane dali su domaćinu da zabije samo 10 koševa.
Četvrtina završava rezultatom 10-19 za Podstranu. U zadnjoj dionici Podstrana nastavlja sa agresivnom obranom ali to im donosi i probleme jer i u onako skraćenoj rotaciji dva igrača zbog 5 osobnih moraju van iz igre. I zadnju četvrtinu dobila je Podstrana (22-23) no to im nije bilo dovoljno.
Bitna je ovo pobjeda za domaći sastav no ostaje žal što nije završila većom razlikom jer je u prvoj međusobnoj utakmici Podstrana kod kuće pobijedila Marsoniju sa 13 koševa razlike. I ovaj puta publika je gledala zanimljivu i borbenu utakmicu.
Najbolji pojedinci Marsonije bili su Basset Kemon Lewis sa 24 i Luka Špehar sa 22 postignuta koša.  U redovima Podstrane najviše koševa postigao je Marin  Jeličić 17 i Bruno Udiljak 13.

KK Marsonia 

Sličan sadržaj