Prva Muška Liga

Prva muška liga: Važna pobjeda Analitičara u zagrebačkom okršaju

Hermes Analitica – Zagreb 96:91 (21:24, 24:22, 22:23, 29:22)

U vrlo zanimljivoj utakmici 21. kola Prve lige Analitičari su zabilježili osmu pobjedu i ostvarili pomak prema sredini tablice. Favorizirani Zagreb je već odavno osigurao plasman u Ligu za prvaka, ali nije uspio izbjeći drugi uzastopni poraz.

Oba sastava nastupila su nekompletna.  Domaćini, bez bolesnih Oštrića i Martinca, a gosti bez bekovskog dvojca Butorac-Benković.

Utakmica je bila vrlo kvalitetna, s čestim promjenama vodstva. Domaćini bolji u skoku i šutu, ali s velikim brojem izgubljenih lopti. Susret je riješen u samoj završnici, kada su Analitičari pokazali više smirenosti i kvalitete.

Kod domaćina najbolji igrači bili su Smolić s 37 poena i 9 skokova te Škara s 24 poena, 7 skokova i 8 asistencija.

Kod gostiju Levanić-Kutni je postigao 24 koša uz 6 skokova i 4 asistencija, a Krstanović 16 poena, 5 skokova i 5 asistencija.

Zvonimir Mravak trener Hermes Analitice: Čestitam igračima na zalaganju, a gostima na korektnoj igri.. Mislim kako smo zaslužili pobjedu i trebali je lakše ostvariti, ali smo napravili veliki broj nepotrebnih grešaka i sami vraćali goste u utakmicu. Posljednje dvije utakmice su na tragu onoga što želimo i s optimizmom čekamo naredne susrete.

Edin Hadžić, trener Zagreba: Dobra i teška utakmica s puno poena. Hermes je odigrao odličnu utakmicu i na tome im čestitam. Mi smo bili hendikepirani odlaskom jednog beka i ozljedom drugog i ostali smo na samo jednom graditelju igre koji je junior tako da imamo puno svojih problema, što ne umanjuje zasluženost pobjede domaćina.

Sličan sadržaj