Prva Muška Liga

Prva muška liga: Pobjede Hermesa i Dubrovnika

HERMES ANALITICA – OPUS PUNTAMIKA 102-87 (28:28, 20:15, 26:19, 28:25)

U vrlo dopadljivoj predstavi 15. kola Prve lige vidjeli smo zanimljivu utakmicu. Mladi Zadrani krenuli su dobro i do sredine druge četvrtine održavali prednost, koja je u jednom trenutku iznosila i 8 poena. Domaćini bez pravog ritma, s vidljivim izostankom tjelesne spreme pojedinih igrača.

Nedovoljan trud zmajeva u obrani gosti su vješto koristili i lako poentirali. Krajem poluvremena igru domaćina podižu igrači s klupe Krajinović i Tomašević pa analitičari preuzimaju vodstvo.

Početak drugog poluvremena donosi bolju igru domaćina u režiji zadarskog dvojca Škara – Smolić te odlazak na dvoznamenkastu prednost. Borbeni gosti se ne predaju, ali ne uspijevaju ugroziti pobjedu domaćih.

Kod domaćina svih 10 igrača se upisalo i listu strijelaca. Najefikasniji je bio Tomašević s 20 poena, Ivanković s 18, a vrijedi spomenuti i Smolića s 12 poena i 10 skokova.

Kod Zadrana prvo ime Zelanto s 21 košem i 8 skokova, Jurela 15, a Pavin 12 poena.

Izjave trenera:

Zvonimir Mravak (Hermes Analitica):

Čestitam igračima na važnoj pobjedi koja nam je trebala nakon serije od pet uzastopnih poraza. Čestitam i gostima na borbenoj i kvalitetnoj igri pod vodstvom trenera Vladovića. Mi smo počeli jako loše, ali smo uspjeli podići ritam u obrani zahvaljujući pristupu svih igrača s klupe, što me osobito raduje.

Jakov Vladović (Opus Puntamika):

Čestitam domaćinima na zasluženoj pobjedi, a mi se okrećemo narednim utakmicama.

KK Hermes Analitica

OMIŠ ČAGAJ TOURS – DUBROVNIK 68:85 (24:13, 19:27, 12:25, 13:20)

Košarkaški klub Dubrovnik pobijedio je na gostovanju ekipu Omiš Čagalj Toursa rezultatom 85-68. Omišani su odlično krenuli i nakon prve četvrtine bili na +11, ipak u nastavku utakmice do izražaja je došla kvaliteta Dubrovnika.

Kod domaćina istaknuli su se  Zvonko Buljan (19 koševa), Ivan Mimica (18 koševa, 2 asistencije), Donald Joseph Morris (9 koševa, 4 asistencije) i Dino Šipić (8 koševa). Goste su predvodili Javon Markese Levi (19 koševa, 4 asistencije), Petar Dubelj (19 koševa, 4 asistencije), Filip Vujičić (15 koševa, 1 asistencija) i kapetan Ivan Vodopija (14 koševa, 3 asistencije).

KK Omiš Čagalj Tours 

Sličan sadržaj