Prva Muška Liga

Prva muška liga (LO): Stoja protiv Mladosti potvrdila ostanak

KK Stoja – HAKK Mladost 98:72  (29:18, 25:19, 26:15, 18:20)

Košarkaši Stoje su uvjerljivom pobjedom rezultatom 98:72 nadmašili košarkaše Mladosti te na taj način i na svom terenu potvrdili prvoligaški status i u sljedećoj sezoni.

Utakmica je od početka tekla u jednom smjeru – Stoja je povela 2:0 i do kraja susreta nije ispustila vodstvo. Prva četvrtina je završena rezultatom 29:18.

U nastavu susreta rezultatska prednost se dodatno povećala te se na odmor odlazi rezultatom 54:37.

Nastavak susreta nije donio promjene u igri, Stoja dodatno dodatno pojačava ritam i na kraju treće četvrtine vodi s visokih 28 poena razlike (80:52).

U posljednjoj četvrtini Stoja je vodila i s 31 poenom razlike (95:64) a do kraja susreta je Mladost tek malo ublažila rezultatski zaostatak. Susret je završen rezultatom 98:72.

Najbolji igrač Stoje bili su Nikola Ostojić s 19 koševa i 11 skokova, Marin Đugum s 16 koševa i 4 asistencije te Filip Gustovarac s 15 koševa i 3 asistencije.

Goste je predvodio Ivan Bogdanović s 30 koševa, 10 skokova i 4 asistencije a pratili su ga Luka Mršić s 15 koševa i 10 skokova te Ivan Matleković i Dino Subašić sa po 6 koševa.

Trener Stoje Igor Valić navodi da je u ovu utakmicu njegova ekipa ušla znatno opuštenije obzirom da je glavni cilj ostvaren te da će se i dalje u Puli igrati prvoligaška košarka. Rezultiralo je to jednom lijepom košarkaškom predstavom u kojoj su priliku dobile i mlade snage pulskog kluba. Iako gosti nisu došli u punom sastavu, njegovi su igrači odigrali jednu angažiranu utakmicu i uvjerljivom se pobjedom  zahvalili publici na podršci. Za kraj je ekipi Mladosti zaželio puno uspjeha u nadolazećim susretima.

Trener Mladosti Anđelko Matov nije tražio opravdanje za poraz u izostanku nekih svojih igrača već je izrazio bojazan da je „liga za neke igrače već završila u glavama“ te da je to uzrok da su utakmicu „odigrali nekako izletnički“. Smatra da su igrači koji su dobili priliku trebali ovu utakmicu doživjeti kao izazov i pokazati puno više jer je riječ o mladim igračima koji se moraju dokazivati svaku utakmicu, ne samo rezultatski već i pristupom. Čestitao je na kraju ekipi Stoje na zasluženoj pobjedi.

Tekst i foto: KK Stoja

Sličan sadržaj