Prva Muška Liga

Prva muška liga: Hermes lagano do četvrte pobjede

Hermes Analitica – Omiš Čagalj Tours 100 – 73 (28-7, 19-17, 38-20, 15-29)

Dvoboj momčadi sredine tablice donio je odličnu napadačku igru domaćina i sigurnu pobjedu. Početak utakmice donio je nestvarno vodstvo domaćih 26-2, a u tom ritmu se igralo do posljednje četvrtine kada je, kod rezultata 96:56, trener domaće momčadi priliku dao svim igračima. Borbeni gosti koji su tijekom susreta nadskakali domaćine to koriste i smanjuju rezultat na podnošljivu razliku.

Analitičari su se istaknuli nesebičnom igrom uz 29 asistencija i 15 pogođenih trica, a najučinkovitiji su bili Smolić s 22 poena i 7 skokova, Kordić s 18 poena te Škara s novim triple-doubleom: 12 poena, 10 skokova i 10 asistencija.

Gosti su bili s premalo raspoloženih igrača, a istakli su se Mirković i Jović s po 17 poena.

Mravak (Hermes Analitica): “Čestitam igračima na pobjedi, a gostima na fer i korektnoj igri. Danas smo odigrali sjajnu obranu u prve tri četvrtine i time dobili opuštenost u napadu. Nametnuli smo ritam utakmice i svladali odličnu momčad gostiju.”

Nazor (Omiš Čagalj Tours): “Prije svega čestitam domaćinima na odličnoj igri i zasluženoj pobjedi. Mi jednostavno nismo došli na utakmicu, to se vidjelo od početka. Tužan sam, ne zbog poraza, nego zbog načina kako smo izgledali, bez volje i želje, na način kako se sportaši ne bi smjeli odnositi. Sada nam treba jedan „reset“ i priprema za novu utakmicu, a ovo jedna dobra pouka.”

Tekst: KK „Hermes Analitica“

Sličan sadržaj