Prva Muška Liga

Prva muška liga: Hermes bolji od Podstrane

HERMES ANALITICA – PODSTRANA 93:79 (29:22, 29:23, 16:22, 19:12)

U zanimljivoj, ali ne previše kvalitetnoj utakmici 9. kola Prve muške lige, nekompletni Zmajevi došli su do pete prvenstvene pobjede. Oslabljeni izostancima Škare, Gazića i Babureka domaćini ulaze loše u utakmicu pa je nakon pet minuta igre rezultat 2:7 u korist gostiju. Nakon toga slijedi uobičajena serija dalekometnih ubačaja analitičara i prednost domaćina postaje dvoznamenkasta.

U drugom poluvremenu su se gosti u dva navrata približili na 4 poena zaostatka, ali bez realne prijetnje preokreta. Kod domaćina prvo ime s trostruko-dvostrukim učinkom Smolić s 25 poena, 16 skokova i 11 asistencija, a najefikasniji Kordić s 28 poena te 7 skokova i 5 asistencija. Kod gostiju mladi Pavin je postigao 21 koš, a Lisica 20 uz 9 skokova.

Izjave trenera:

Zvonimir Mravak (Hermes Analitica): Čestitam svojim igračima na izuzetno važnoj pobjedi, a gostima na fer i korektnoj utakmici. Iako bez nekoliko ključnih igrača, uspjeli smo doći do željene pobjede koja nas vodi u mirnije vode pa se možemo lakše pripremati za teško gostovanje u Slavonskom Brodu.

Alen Koludrović (Podstrana): Mi nažalost nismo došli danas na utakmicu i nismo ozbiljnije ugrozili iskusnu ekipu Hermesa kojoj čestitam na pobjedi. Imali smo šansu jer nije igrao najbolji asistent lige Škara, ali nismo poštovali dogovoreno.


KK Hermes Analitica
Foto s utakmice Gorica – Hermes Analitica (12.11.2023.)/Nenad Mudrinić/KK Gorica

Sličan sadržaj