Prva Muška Liga

Prva muška liga: Gorica upisala pobjedu protiv Mladosti

HAKK MLADOST – KK GORICA 63:82 (11:17, 23:16, 9:24, 20:25)

KK Mladost, razvojna ekipa Cedevite Junior, izgubila je domaću utakmicu sedmog kola Prve muške lige protiv KK Gorice rezultatom 63:82.

Vrlo izjednačeno prvo poluvrijeme bolje je otvorila gostujuća momčad, ali ekipa Mladosti odigrala je sjajnu drugu četvrtinu, pogotovo u obrani, te je na poluvrijeme otišla uz minimalnu prednost i rezultat 34:33. Vodeći strijelac za domaćine bio je kapetan Luka Mršić s 8 poena uz ukupni postotak šuta od 40%.

Mladost je drugo poluvrijeme otvorila tricom Luke Anzulovića, ali nakon toga Gorica velikom serijom od 17 uzastopnih poena odlazi na neuhvatljivih 37:50. Do kraja utakmice ta se razlika još povećala pa je konačni rezultat nakon 40 minuta igre bio 63:82.

Miron Češkić, trener Gorice: “Čestitam Mladosti koja je odigrala jednu dobru utakmicu. Mi smo dobro otvorili pa smo u drugoj četvrtini malo pali, a oni su tad bolje reagirali. Na poluvremenu smo dogovorili neke druge stvari, da odigramo na naše iskustvo i iskoristimo naše visoke igrače što se na kraju pokazalo kao dobra odluka.”

Luka Pešut, trener Mladosti: “Čestitam Gorici na zasluženoj pobjedi. Mislim da mogu biti zadovoljan s prvim poluvremenom, gdje smo imali dobru energiju, igrali dobru obranu i iz toga trčali u tranziciju. U drugom dijelu je došlo do pada te energije i koncentracije pa je presudila kvaliteta ekipe Gorice. Odigrali dobro, u drugom dijelu smo pali s energijom, što je kulminiralo s dosta naših grešaka, gdje smo dali krila protivniku da riješe utakmicu u njihovu korist.”

Tekst: KK Cedevita Junior

Sličan sadržaj