Prva Muška Liga

Prva muška liga: Dubrovnik pobjedom nad Ribolom Kaštela na korak do HT Premijer lige

KK DUBROVNIK – KK RIBOLA KAŠTELA 86:67 (29:11, 14:20, 21:21, 22:15) 

U prvoj finalnoj utakmici Prve muške lige Dubrovnik je na Gospinom polju uvjerljivo slavio protiv Ribole Kaštela. Završnica se igra na dvije pobjede, stoga Dubrovniku još samo jedno slavlje nedostaje do najvišeg ranga hrvatske košarke. Drugi susret finala igra se u srijedu, 17. svibnja kada Kaštela imaju priliku izjednačiti na vlastitom terenu.

Dubrovnik je dominirao od samog početka utakmice, obrana Ribole pokazivala je određenu dozu propusnosti i već u prvoj četvrtini Dubrovčani su vodili i s + 21. Kaštelani se ipak nisu tako rano predali, još polovicom posljednje četvrtine tricom Antonija Klepa smanjili su vodstvo Dubrovčana na +12 (70:58), no Dubrovnik je na krilima Filipa Vujičiča odgovorio serijom od 7 poena i povratka za momčad Damira Rančića više nije bilo.

U crvenom dubrovačkom dresu čak je pet igrača skupilo dvoznamenkaste poene – Vujičić je ubacio 20, Gvido 13, Došen i Dubelj po 12, te Šutalo 10 poena. Kod Ribole su se istaknuli Perkušić s 14 te Galić s 12 i Klepo s 11 poena.

“Čestitke mojim momcima, stvarno su odigrali vrhunsku utakmicu. Prvo poluvrijeme smo odigrali baš onako kako znamo, brutalno…dobra obrana, trčanje, ma sve. Nadamo se da će tako biti i u srijedu. Znamo što tamo očekujemo od protivnika, znaju i oni što očekuju od nas – istaknuo je nakon utakmice igrač Dubrovnika Nikola Došen.

Čestitke Dubrovniku. Praktički je utakmica završila već u prvoj četvrtini. Na nama se vidio trag od utakmice s Osijekom i Omišom, ekipa se emotivno i fizički ispraznila. Ništa, idemo dalje, 1:0 je. Pokušat ćemo se okupirati i osvježiti do druge utakmice. Morat ćemo naći neka rješenja na njihovu agresivnu obranu i neke druge solucije u napadu – kazao je trener Ribole Kaštela Damir Rančić.

Sličan sadržaj