Prva Muška Liga

Brokeri obranili domaći teren nakon početnog vodstva Ribole

KK Vrijednosnice Osijek – KK Ribola Kaštela 87:76 (25:29, 24:16, 26:15, 12:16)

  • Vrijednisnice: Bradford 14, Vranješ 22, Budimir 4, Perković 2, Krajina, Flanjak 5, Dmitrović 2, Tomljenović 4, Vladović 3, Šiško 5, Bošnjak 8, Sudžum 18.
  • Ribola Kaštela: Vidović 7, Delaš 17, Krešić 9, Perkušić 18, Topić, Klepo 11, Murko, Vidović, Galić 8, Markota 6, Krešić.

Ekipa Kaštela je bolje otvorila utakmicu, u prvoj četvrtini je imala vodstvo od 9 poena za 14:23, pogađali su iz otvorenih šuteva te su držali vodstvo gotovo cijelo prvo poluvrijeme. Vrijednosnice su u 19. minuti izjednačile za 44:44 te na poluvrijeme odlaze sa +4 za 49:45. U drugo poluvrijeme Brokeri su ušli agresivno, povećali su vodstvo na 17 poena te se gosti više nisu uspjeli vratiti u utakmicu. Vrijednosnice su imale 15 skokova više od protivnika, te rutinski pobjeđuju sa 87:76. Kod Brokera najučinkovitiji igrač bio je Vranješ s double-double učinkom – 22 poena, 12 skokova. Sudžum je zabio 18, Bradford 14, a odlično je odigrao i naš mladi igrač Gabrijel Flanjak 2005. godište – 5 poena, 3 asistencije i 1 osvojena lopta.

Trener Vrijednosnica – Srđan Helbich: Čestitke momcima na pobjedi. Čestitke i ekipi Kaštela koji su došli u oslabljenom sastavu, ali pružili su jako dobar otpor. Malo smo slabije ušli u utakmicu, vidjelo se da nismo dugo igrali. U prvoj četvrtini smo dozvolili puno otvorenih šuteva koje su oni pogađali, poslije je to išlo na bolje te smo zasluženo osvojili bodove.”

Trener Kaštela – Damir Rančić: Čestitke ekipi Osijeka na zasluženoj pobjedi. Mi smo u pripremi ove utakmice imali jako puno problema sa bolesnim igračima, tako da smo praktički par tjedana bili bez ozbiljnog treninga. Dok smo imali snage u prvom poluvremenu bili smo u egalu, međutim, padom energije i snage došlo je i do pada koncetracije. Ekipa Osijeka je sa velikom rotacijom i svojom kvalitetom to iskoristila i otišla na dvoznamenkastu prednost. Vrijednosnice su imale 15 skokova više, mi smo imali 15 izgubljenih , igrati ovakvu utakmicu sa ovako kvalitetnom ekipom u gostima je nemoguće.”

KK Vrijednosnice Osijek

Sličan sadržaj