Prva Muška Liga

Prva muška liga za ostanak: Samobor se osladio pobjedom u Trnskom

Na startu Prve muške lige za ostanak Zagreb je doživio domaći poraz od Samobora 67:58. Dobro odigrana druga četvrtina (26:15) nije bila dovoljna sastavu Bože Radoša da upiše prvu pobjedu u ovoj kalendarskoj godini.

Predvođeni Lukasom Šuvakom gosti su dobili prvu četvrtinu 19:13, a nakon spomenute druge četvrtine Zagreb je imao prednost 39:34. Nakon posljednjeg izjednačenja (46:46) gosti su preuzeli rezultatsku kontrolu. Uspio je Zagreb doći na minus 4 (54:58) na četiri minute prije kraja ali je raspoloženi Šuvak uz Nikolu Ivankovića odveo Samobor prema pobjedi.

”Utakmica s puno rezultatskih obrata. U drugom poluvremenu mentalno, a onda ni fizički nismo mogli parirati Samoboru koju je zabio veliki broj laganih poena iz kontranapada. Mislim da je to presudilo ovu utakmicu, kao i nepotrebna nervoza a to je znak da moramo nastaviti raditi kako bi u nastavku sezone bili bolji”, kaže trener Zagreba Bože Radoš

”Čestitam dečkima na pobjedi. Ostavili smo Zagreb u drugom poluvremenu na 19 poena kada smo se spustili u stav jer smo znali da nas neće moći pratiti trkački ni energetski.”, naglasio je trener Samobora Zvonimir Perić.

Šuvak je predvodio Samobor s 28 poena i 8 skokova. Ivanković je dodao 17, a vrijedi izdvojiti 11 asistencija Lovre Barešića. Za Zagreb koji je trice šutirao 7/37, Kristijan Joksimović ubacio 17 poena uz 10 skokova, a Siniša Štemberger 11 (trice 2/10).

Tekst i foto: Krešimir Galić 

 

 

Sličan sadržaj