Prva Muška Liga

Prva muška liga: Dominacija Omiša u Makarskoj

AMFORA – OMIŠ ČAGALJ TOURS 58:80 (16:21, 7:21, 12:17, 23.21)

U susjedskom derbiju između Makarana i Omišana gosti su pokazali da su u ovom trenutku kvalitetnija momčad te su od samog početka postavili vrlo čvrsto i praktično kontrolirali utakmicu od starta do kraja te zasluženo slavili 58:80 (16:21, 7:21, 12:17, 23.21) .

Rekli bi smo da su u prvoj četvrtini igrači Amfore pružili dobar otpor Omišanima koji su tek pred kraj četvrtine uspjeli napraviti manju prednost te ulaze u drugu četvrtinu sa 5 koševa prednosti. U drugoj četvrtini Omišani igraju još čvršće posebno u odbrani i praktično zaključavaju svoj koš gdje primaju svega 7 koševa i to uglavnom od jedinog raspoloženog igraća u redovima Amfore Morrisa koji do kraja susreta postiže 22 koša i ostaje jedini dvoznamenkasti strijelac kod domaćina, dok Omišana  prvenstveno na krilima raspoloženih Pandurića i Petrašića  već na odmor odlaze sa značajnom prednošću 23:42.


Nakon odmora gosti kreču gdje su stali te vrlo brzo odlaze na 25 koševa prednosti, vidjelo se da je roster domaćina vrlo malen i da će teško se vratiti u rezultatsku neizvijesnost. Tek u posljednjoj četvrtini Makarani se nešto opuštaju kao i gosti te treneri obje ekipe daju prigodu igračima sa manjom minutažom koji nešto malo bolje koriste domaćini i posljednju četvrtinu dobivaju 23:21 što u konačnici ništa nije promijenilo i umanjilo zasluženu pobjedu Omiša  58:80. Nakon ove utakmice Amforašima ostaje grčevita borba za opstanak u prvoj sezoni igranja Prve Hrvatske lige dok gosti sa ovom pobjedom su se približili 6 poziciji koja vodi u borbu za prvaka. Kod Amfore bolji od ostali bio je D.J.Morris sa 22 koša, 8 asistencija i 3 skoka te Bokšić, Šantić i Vujević svi sa po 8 koševa.


Kod Omišana su  se istaknuli Pandurić sa 20 košev, 4 asistencije i 8 skokova, Petrašić sa 15 koševa, 2 asistencije i 9 skokova Trener Amfore nam je rekao: Ovo nam je do sad najteži poraz u Makarskoj bili smo bez energije protiv jedne čvrste, fizički čvrste ekipe koja zna igrati košarku nadali smo se da če biti bolje ali nažalost nije bilo. Pokušavamo sve što možemo ali nije lako bez 7 IGAČA i tako dalje sa svim problemima koje imamo ali nećemo se predati.

Pomoćni trener Kuvačić nam je rekao:

Utakmica je kako je i zamišljena tako se i odigrala Makarani nisu imali puno raspoloženih igrača mi smo dobro markirali Morrisa i dali neka on malo više zabija i nismo dozvolili da razigra druge suigrače, želimo Makaranima puno sreće u daljnjem prvenstvu.

KK Amfora 

 

Sličan sadržaj