Prva Muška Liga

Prva muška liga (7. kolo): Visoka pobjeda Dubrovnika nad Ribolom Kaštelom

RIBOLA KAŠTELA – DUBROVNIK 65:99 (18:33, 17:29, 13:19, 17:18)

Utakmica 7. kola unutar Prve muške lige zasluženo je pripala Dubrovniku koji je u dvorani na Sokolani dobio Ribolu Kaštelu rezultatom 65:99 nakon perfektne igre u prvom poluvremenu kada su sjajnom i napadačkom i obrambenom igrom, uz visok postotak realizacije, igrači otišli na veliki odmor te odnijeli čak 27 poena prednosti (35-62).

Rezultatska neizvjesnost ovog susreta praktički je nestala već na početku. Nakon početnih 14-14, gosti su zaredali sa tri pogođene trice, a do kraja prve četvrtine napravili su i seriju 19-4 te na prvu pauzu otišli sa vodstvom 33-18. U nastavku se razlika dodatno penjala sve do najvećih +37 (99-62).

Filip Vujičić (26 poena i 4 skoka) i Javon Markese Levi (16 poena i 7 skokova) bili su najučinkovitiji igrači pobjedničke momčadi, dok su neraspoloženu domaću momčad kao strijelci predvodili Ante Perkušić (14 poena i 5 skokova), Mario Krešić (12 poena) i Josip Vidović (11 poena).

Fasciniran je igrom svojih izabranika bio i trener ‘Gospara’ Ivan Perinčić koji je nakon utakmice kazao: ”Čestitam mojim igračima na fenomenalnoj utakmici. Prvo poluvrijeme je bilo briljantno, mislim da nam je to bilo najbolje poluvrijeme otkad smo zajedno. Obrana nam je bila na jako visokom nivou jer ‘Ribola’ je napadački dobra ekipa. Limitirali smo ih u prvom dijelu, zaustavili njihove najbolje igrače pa mogu biti prezadovoljan kako smo reagirali. Čestitke još jednom mojim igračima, ovo je njihova pobjeda i stvarno sam oduševljen. Ali, već se treba okrenuti novoj utakmici kako bi zadržali ovaj pobjednički niz, a posebno me veseli što prezentiramo kvalitetnu timsku košarku.”

Trener domaćih Damir Rančić izjavio je sljedeće: ”Čestitam ‘Dubrovniku’ na zasluženoj pobjedi. Totalno su nas deklasirali jer mi danas kao da nismo postojali, pogotovo u prvom poluvremenu. Imali smo prevelik broj izgubljenih lopti, čak 26, prisutna je bila stalna dekoncentracija i u obrani i u napadu. Između pete i petnaeste minute potpuno smo stali i imali kolektivnu blokadu, dok su gosti odigrali stvarno fantastično i mislim da bi ovom predstavom danas dobili i puno bolje ekipe od nas. Šteta, s obzirom da je ovo bila utakmica protiv direktnog konkurenta za sam vrh i sad nakon ovakvog poraza treba biti pametan. Ponekad i nije loše kad se ovako nešto dogodi kako bi se uvidjele sve negativne stvari u našoj igri jer prvenstvo je dugo i bit će prilike za popravni. Treba izvući pouku, poraditi na nekim stvarima da se ne bi ponavljale jer ako želimo biti ozbiljni njih treba što prije sanirati i odlučno ići dalje. Uostalom, vrlo brzo nas čeka neugodno gostovanje u Samoboru gdje se moramo vaditi kako bi se što prije vratili pobjedama.”

Tekst/Foto: KK Ribola Kaštela

Sličan sadržaj