Prva Muška Liga

Prva muška liga (6. kolo): Tijesna pobjeda Omiša nad Stojom

KK Stoja – KK Omiš Čagalj Tours 89:93 (23:24, 24:19, 16:20, 26:30)

U sklopu šestog kola Prve muške lige, pulski košarkaši Stoje su na domaćem terenu ipak ostali poraženi od gostiju iz Omiša rezultatom 89:93.

Veći dio prve četvrtine protekao je u egalu, no nakon nekog vremena gosti su stekli prednost. Domaćini su se ipak vratili u igru serijom 7:0 te je Omiš otišao na prvi odmor s minimalnom prednošću 23:24. Nastavak druge dionice donio je domaćinima vodstvo koje su postigli još jednom uzastopnom serijom 7:0 te je prvo poluvrijeme završilo s rezultatom 47:43 za Stoju.

U trećoj četvrtini Omiš se vratio u utakmicu, podigao intenzitet igre te je četvrtina završila izjednačenim rezultatom 63:63. U posljednjoj četvrtini gosti do kraja susreta zadržavaju vodstvo i ipak odnose pobjedu nad domaćinima rezultatom 89:93.

Najbolji igrač u redovima Stoje bio je Mirko Marić s postignutih 27 poena, a od suigrača su ga učinkom pratili Marin Đugum sa 18 poena i 13 skokova te potom Dino Blažević sa 16 poena i 6 asistencija. U redovima gostiju, Omiš su predvodili Ivan Mimica s 24 postignuta poena i 5 asistencija, Luka Petrašić s 16 poena i 15 skokova te Donald Joseph Morris s 18 poena i 7 asistencija.

Trener Stoje Igor Valić ocijenio je utakmicu interesantnom i čestitao gostima na pobjedi. Istaknuo je da je njegova momčad mlada i neiskusna te izrazio nadu da će ekipa nakon ovog poraza reagirati na najbolji mogući način te da će u sljedećim susretima sve biti znatno drugačije.

Trener Omiša Ante Nazor ocijenio je utakmicu teškom i punom naboja te dodao da su tijekom utakmice tražili ritam i načinili mnogo pogrešaka. Čestitao je domaćinima na dobroj utakmici te dodao da su obje ekipe „pokazale skakačku i trkačku dimenziju i ubrzale igru“. Ipak su na kraju njegovi igrači, kako navodi, „bili spretniji i iskusniji u finišu utakmice  te u zadnjih 5 minuta uspjeli iskontrolirati sve one stvari koje nisu u prvih 35 minuta“.

Tekst, FOTO: KK Stoja

Sličan sadržaj