Prva Muška Liga

Prva muška liga (18. kolo): Veliko slavlje Omišana pod Tornjem

Hermes Analitica – Omiš Čagalj Tours 65-82 (21-22, 8-21, 22-21, 14-18)

Iako na prvi pogled iznenađujuća, potpuno zaslužena i uvjerljiva pobjeda Omišana nad Analitičarima.

Lišeni iskusnog dvojca Pandurić-Mimica gosti su ušli u utakmicu borbeno i koncentrirano, za razliku od domaćina čiji pristup i govor tijela odavno nisu na nivou pozicije koje trenutno drže. Nekoliko prethodnih utakmica Analitičari su izvukli na pojedinačnu vrijednost, ali večerašnji ogled razotkrio je sve slabosti.

Nakon izjednačene prve četvrtine, potop domaćina počinje u drugoj četvrtini u kojoj Omišani dolaze do 18 poena prednosti te do kraja utakmice vješto čuvaju stečenu prednost. Gosti su koristili samo šest igrača u rotaciji, ali ih to nije omelo da potpuno nadigraju domaćine. Posebno su bili premoćni u skoku s čak 15 skokova prednosti.

Kod sjajnih gostiju istaknuli su se Jukić s 26 poena i 5 skokova, Fulgosi s 18 poena te Petrašić i Šipić s 15 poena. Kod domaćina Noa Svoboda i Kordić po 15 poena.

Zvonimir Mravak (Hermes Analitica): “Čestitam ekipi Omiša na zasluženoj pobjedi. Danas su nas potpuno nadigrali, više su željeli pobjedu. Mene je posebno razočarao pristup naših igrača na početku utakmice. Hitno to moramo ispraviti jer je vidljivo da ovako ne možemo igrati.”

Vušković (Omiš Čagalj Tours): “Čestitam momcima na pobjedi. Kontrolirali smo cjelokupnu utakmicu. Hermes nije išao šut, a imali smo i puno više skokova.”

Sličan sadržaj