Prva Muška Liga

Prva muška liga (17. kolo): Zagreb je izdržao 35 minuta, Bosco opravdao ulogu favorita

Zagreb – Bosco 57:69 (21:18, 14:18, 12:12, 10:21)

U 17.kolu Prve muške lige Bosco je kao gost slavio protiv Zagreba 69:57. U zanimljivom i neizvjesnom susretu gosti su do pobjede stigli u posljednjih nekoliko minuta kad su nakon prednosti Zagreba 53:51 do kraja susreta napravili seriju 18:4. Nakon trice Kristijana Joksimovića stigao je Zagreb na minus 5 (57:62) na tri minute prije kraja, a tada su Ante Krapić i Dario Kuzmanović (trica) riješili sve dvojbe.

Bosco je predvodio Petar Babić sa 17 poena i 8 asista. Krapić je dodao 12, a Kuzmanović 9. Kod Zagreba Kristijan Joksimović je ubacio 15, Dorian Jelenek 11, a Tomislav Gavranović 8 poena uz 8 skokova.

”Čestitao bih svojima momcima na pobjedi i Zagrebu na utakmici. Možda nismo odigrali svoju najbolju utakmicu ali i kroz ovakve treba znati pobijediti. Bili smo loši u ritmu i sigurno se osjetio i odlazak Luke Krajnovića. Sada moramo opet slagati hijerarhiju i sreća da imamo iskusne igrače koji su danas povukli. Čeka nas puno utakmica i idemo dalje raditi”, kazao je trener Bosca Ivan Tomas.

”Čestitam Boscu na pobjedi u čvrstoj utakmici s malim brojem poena. Pobijedio je protivnik koji je u završnici bio bolji u šutu, odnosno precizniji i smireniji. Mi smo se protiv favorita držali jako dobro 35 minuta i vodili većim dijelom utakmice, ali u završnici nismo imali mirnoće. Čeka nas jako bitna utakmica s Amforom za koju se moramo posebno pripremiti”, naglasio je trener Zagreba Tomislav Perković.

Tekst: Krešimir Galić 
Foto: Marin Sušić 

 

Sličan sadržaj