Prva Muška Liga

Prva muška liga (14. kolo): Važna pobjeda Ribole u borbi za Ligu za prvaka

PRVA LIGA – 14. KOLO: RIBOLA KAŠTELA – KVARNER 86:76 (23:21, 21:18, 25:23, 17:14)

‘Ribola’ je na svom terenu došla do nove važne pobjede. U nadmetanju sa prvim susjedima na tablici, riječkim ‘Kvarnerom 2010’, Kaštelani su ostvarili pobjedu 86-76, a do konačnih +10 igrači Damira Rančića stigli su dobivši sve četiri dionice igre. Da se ipak radilo o ravnopravnom nadmetanju kazuje podatak da niti jednu četvrtinu nisu dobili sa više od 3 poena razlike.

Utakmicu je ‘Ribola’ odigrala u posebnim okolnostima, jer praktički od Kup utakmice protiv ‘Škrljeva’ trener Rančić zbog obveza u kadetskoj reprezentaciji nije mogao biti prisutan na treninzima. Međutim, današnja igra potvrdila je da se napravio dobar posao i bez njega, za što posebne zasluge idu kapetanu Toniju Biočiću i najiskusnijem članu ekipe Anti Delašu.

Uz izostanak trenera, zadnjih dana su domaćini ostali i bez trojice važnih članova prve ekipe (Biočić, Markota, Perkušić), pa su opravdano današnji susret očekivali sa strepnjom. Međutim, u prvi plan su (opet) iskočile njihove mlade snage, pogotovo 19-godišnji Mario Krešić koji je utakmicu završio sa ‘dvostruko-dvostrukim’ učinkom od 25 poena i 10 skokova te još dvije godine mlađi Antonio Klepo koji je bio drugi strijelac ‘Ribole’ sa 18 koševa, uz sjajan šut iz igre 7/8 (trice 3/3).

S druge strane, kod gostiju su glavnu ulogu očekivano vodili veterani Siniša Štemberger i Jasmin Perković, obojica sa po 16 ubačenih poena.

Evo što su nakon popodnevne utakmice na ‘Sokolani’ izjavili treneri:

GORAN ŠUĆUROVIĆ, trener ‘Kvarnera 2020:

”Bila nam je ovo prva utakmica nakon pauze, a zasluženo je otišla na stranu domaćina. Cijelo vrijeme smo hvatali priključak za njima, ali ga sve do kraja nismo uspjeli i uhvatiti, najviše zbog velikog broja grešaka. Osjetio nam se u igri manjak treninga u posljednje vrijeme i sad se želimo što prije sabrati i iz ovog poraza izvući korisne pouke. Trebamo se koncentrirati na daljnju borbu za ulazak u Ligu za prvaka, a domaćinu čestitam na zasluženoj pobjedi.”

 DAMIR RANČIĆ, trener ‘Ribole Kaštela’:

”Ovo nam je bila jako bitna pobjeda, jer se radilo o utakmici protiv direktnog konkurenta u borbi za Ligu za prvaka. Bila nam je malo neobična situacija s obzirom da ekipu nisam vidio skoro tri tjedna, praktički od utakmice protiv ‘Škrljeva’, tako da sve pohvale idu treneru i kapetanu ekipe Toniju Biočiću te Anti Delašu koji je također odradio dio mog posla. Hvala im za to. Što se tiče utakmice, praktički smo cijelo vrijeme vodili, a najčešće bi na našu pogođenu tricu, kojom bi pomislili da smo se konačno znatnije odlijepili, i oni odgovorili tricom. Tako nam se prednost gotovo 35 minuta kretala između tri i osam poena, a utakmicu smo uspjeli slomiti tek nakon što smo uspjeli spojiti po dvije dobre obrane i uspješne tranzicije. Na kraju svega mislim da smo pobjedu i zaslužili. Istaknuo bih našeg juniora Klepu koji je odigrao jako dobru utakmicu, vrlo zrelo, kao i Marija Krešića koji je danas bio dominantan i pod košem i u šuterskom dijelu. Čestitke mojoj ekipi na pobjedi, a gostima na dobroj utakmici.”

Tekst i foto: KK Ribola Kaštela

 

Sličan sadržaj