Prva Muška Liga

FOTO/ Prva muška liga: Ždrijeb za sezonu 2022/23

U ponedjeljak, 22. kolovoza, u prostorijama HKS-a je održano izvlačenje natjecateljskih parova za U Prvoj muškoj ligi će u nadolazećoj sezoni nastupiti sljedeći klubovi:

 1. KK Dubrovnik
 2. KK Hermes Analitica
 3. KK Jazine Arbanasi
 4. KK Kvarner 2010
 5. HAKK Mladost
 6. KK Omiš Galeb
 7. KK Ribola Kaštela
 8. KK Samobor
 9. KK Sonik Puntamika
 10. KK Stoja
 11. KK Vrijednosnice Osijek
 12. KK Zagreb

Novi klubovi u ligi su Sonik Puntamika i Vrijednosnice Osijek koji su pristigli iz HT Premijer lige i time zamijenili mjesta s Boscom i Dinamom, dok su se iz Druge muške lige za stepenicu više popeli Mladost i Stoja. U Drugoj muškoj ligi će se pak ponovno natjecati Amfora i Medveščak.

Prvo kolo je na rasporedu 1. listopada 2022., a prvi dio natjecanja završava 22. kolom 11. ožujka 2023.

U drugom dijelu natjecanja igraju se Liga za prvaka i Liga za ostanak. Ligu za prvaka igraju klubovi koji su u prvom dijelu natjecanja zauzeli 1. do  6. mjesto, a Ligu za ostanak klubovi od 7. do 12. mjesta. U oba slučaja igra se 10 kola i prenose se svi rezultati klubova iz prvog dijela natjecanja.

Iz Prve muške lige ispadaju dva posljednje plasirana kluba iz Lige za ostanak i u sezoni 2022/23 će nastupiti u Drugoj muškoj ligi regije kojoj pripadaju.

U trećem dijelu dio natjecanja – doigravanju sudjeluju dva kluba i to klubovi koji su zauzeli 1. i 2. mjesto u Ligi za prvaka. Utakmice se igraju na dvije pobjede, s tim da je domaćin prve utakmice bolje plasirani klub iz Lige za prvaka. Pobjednik doigravanja Prve lige ostvarit će pravo igranja u HT Premijer ligi u sezoni 2022/23, dok će poraženi klub finala doigravanja igrati dvije izlučne utakmice s pretposljednjim klubom Lige za ostanak HT Premijer lige za ulazak u HT Premijer ligu u sezoni 2022/23.

Raspored utakmica prvog i drugog kruga pogledajte OVDJE, a Propozicije natjecanja OVDJE.

Sličan sadržaj