Prva Muška Liga

Prva muška liga (poluzavršnica doigravanja): Cedevita Junior dvokorakom u finale

RIBOLA KAŠTELA – CEDEVITA JUNIOR 68:79 (13-18, 15-25, 21-21, 19-15)

Nakon što su slavili i u drugom susretu protiv ‘Ribole Kaštela’, igrači ‘Cedevite Junior’ plasirali su se u finale doigravanja za HT Premijer ligu. Utakmicu odigranu u kaštelanskoj dvorani ‘Sokolana’ gosti su cijelo vrijeme jako dobro kontrolirali i najčešće vodili sa deset i više koševa razlike, ali su im se domaći igrači ipak par puta uspjeli opasno približiti, najviše u samoj završnici susreta kada su stigli na svega ‘minus 5’ (68-73). Međutim, dalje od toga nisu mogli.

‘Cedevita’ je imala uredno poredanu petorku dvoznamenkastih strijelaca – Ušić je postigao 15, Smajlagić 14 , Šabić 13, Bošnjak 12, a Vragović 11 poena, dok su kod ‘Ribole’ najefikasniji bili Marasović sa 18 te Krešić sa 14 poena.

KOMPLETNA STATISTIKA

Nakon odigrane utakmice između ‘Ribole Kaštela’ i ‘Cedevite Junior’ stigle su i izjave dvojice trenera, Marka Trninića i Damira Rančića. Evo kako su oni vidjeli današnji dvoboj na ‘Sokolani’:

MARKO TRNINIĆ, trener ‘Cedevite Junior’:

”Čestitam svojim igračima na plasmanu u finale i ekipi ‘Kaštela’ na odličnoj današnjoj borbi. Prvo smo poluvrijeme odigrali odlično, a u drugom kao da smo se opustili, ili se protivnik u poluvremenu ekipirao, ali bio je određen pad u našoj igri gdje nam se domaćin približio na pet poena razlike. Na kraju smo ipak sigurno došli do pobjede. Mislim da je danas naš šut za tri poena, u kojem smo bili lošiji nego inače, dosta limitirao naš napad, dok smo obrambeno bili dobri. Vjerujem da imamo jako dobre šanse u finalu.”

DAMIR RANČIĆ, trener ‘Ribole Kaštela’:

”Čestitke ekipi ‘Cedevite’ na današnjoj pobjedi i općenito na ulasku u finale doigravanja. U svakom slučaju, tamo su zasluženo jer su nas nadigrali u obje utakmice. Mi smo danas pokazali bolje lice nego prije par dana u Zagrebu, malo smo bolje odgovorili na njihovu čvrstinu i agresivnost. Imali smo nekoliko bljeskova na utakmici kada smo dolazili blizu ‘egala’, međutim uvijek bi nakon toga pali, odigrali dekoncentrirano te bi dozvolili gostima da lagano odu na deset ili više poena razlike. Za dobiti ovakvog protivnika trebamo igrati bolje i s više koncentracije, jer 17 izgubljenih lopti je ipak previše da bi se moglo sanjati o neizvjesnoj završnici. Čestitam i mojim igračima na rezultatski uspješnoj sezoni. Imali smo cilj ulaska u doigravanje, to je ostvareno i kao plod toga dobili smo ove dvije dodatne utakmice protiv najbolje momčadi Prve lige. Kroz sezonu smo imali uspona i padova, jedno vrijeme smo se tražili, ali smo početkom drugog dijela pohvatali konce nekakve naše igre i tu smo bili rezultatski puno uspješniji, a sama izvedba nam je bila puno tečnija i bolja. Sad ćemo analizirati cijelu sezonu, napraviti plan za dalje i sa ambicijama nastaviti ići korak po korak. Zadnje tri sezone idemo sve više prema vrhu, pa se nadam da ćemo ovu pauzu iskoristiti da se dodatno poboljšamo i da ćemo u sljedećoj sezoni biti u stanju napraviti novi iskorak.”

KK RIBOLA KAŠTELA

Sličan sadržaj