Prva Muška Liga

Prva muška liga: Ipak se čeka četvrti sudionik doigravanja

22. kolo Prve muške lige se zbog regularnosti natjecanja trebalo odigrati istovremeno u svim dvoranama – danas, 27. ožujka s početkom u 17:00 sati. I time su trebale biti riješene sve nedoumice oko klubova koji će u doigravanju tražiti prolazak u najviši rang natjecanja – HT Premijer ligu. No, kako živimo u prilično neizvjesnim vremenima, tek koji sat prije početka, zbog pozitivnog nalaza na COVID-19 u redovima Jazina, utakmica Jazine – Omiš Čagalj Tours morala je biti odgođena.

Unaprijed se znalo da u doigravanje ulaze Cedevita Junior i Dinamo, a današnjom pobjedom protiv Cedevite Junior mjesto je zaslužila i Ribola Kaštela. Bosco je utakmicu odluke protiv Dubrovnika dobio, no njihov ulazak u doigravanje ovisi o budućem rezultatu Jazina. Ukratko: Cedevita Junior, Dinamo i Ribola Kaštela su sigurni, čekamo rasplet i odluku: Bosco ili Jazine?

REZULTATI:

Na otvaranju utakmice puno grešaka na obje strane, te na kraju četvrtine 19:21 za goste. Tek u finišu prvog poluvremena Samobor dolazi do vodstva od 35:32. Početkom nastavka Samobor poveo 45:38, ali gosti do kraja četvrtine uz vraćaju i vode 51:58. U zadnjoj četvrtini bolja igra gostiju koji zasluženo slave s 68:76 za ostanak u ligi. Kod Zapruđa najučinkovitiji je bio Josip Škara s 22 koša, a kod Samobora Bruno Levanić-Kutni s 21 košem.

Seniori ‘Ribole Kaštela’ ostvarili su najveći uspjeh u trogodišnjem nastupanju u Prvoj ligi. Prema klupskim željama pred sezonu, pod vodstvom trenera Damira Rančića uspjeli su ući u doigravanje, i to najtežim mogućim putem, preko ‘Cedevite Junior’ koja je pred dolazak u Kaštela imala svega jedna poraz, uz 20 pobjeda.

Domaći su igrači u utakmicu ušli odlučni da uspiju, a do ostvarenja cilja pogurala ih je i izvrsna šuterska večer u kojoj su trice (po)gađali 15/31 što je 48%, za razliku od gostiju koji su ih pogodili 7 iz 26 pokušaja (26%). Tako su Kaštelani dalekometnom preciznošću uspjeli anulirati 11 skokova viška Zagrepčana, ali i njihovu kvalitetniju realizaciju za dva poena.

Egal utakmica od početka do kraja u kojoj je na kraju Dinamo pokazao više koncentracije i zasluženo pobijedio.

FOTO: Detalj s utakmice Dinamo – KK Pula 1981 (KK Dinamo)

 

Sličan sadržaj