Prva Muška Liga

Prva muška liga (6. kolo): Dubrovniku drama protiv Ribole, junak utakmice Dubelj zabio 2 sekunde prije kraja

KK DUBROVNIK – KK KAŠTELA-RIBOLA 86:84 (16:22, 32:25, 17:14, 21.23)

Prava drama odigravala  u dvorani Gospino polje u Dubrovniku, u kvalitetnoj utakmici dvaju protivnika koji će se, po svemu sudeći, dodatno nadmetati i u Ligi za prvaka.
Utakmica kakvom se ne bi posramila ni HT Premijer liga na kraju je otišla na stranu domaćina i to ubačajem Petra Dubelja, nekadašnjeg člana Ribole, nepune dvije sekunde prije kraja. Ostalo je kratko vrijeme za eventualno izjednačenje ili pobjedu gostiju, ali je iscurilo prije ozbiljnije opasnosti po koš domaćina.
Za Ribolu je utakmica započela na najbolji mogući način. Nakon pet minuta igre na semaforu je svijetlilo 0-14, ali se stanje na terenu uskoro počelo mijenjati. Filip Vujčić je sam nanizao 11 poena, gosti su u to vrijeme ubacili samo dva poena i kod rezultata 11-16 kreće rezultatska neizvjesnost koja je potrajala sve do završnih sekundi.
Dubrovčani su u jednom trenutku stigli i do +9 (73-64), ali se u posljednje dvije minute ovog uzbudljivog susreta ponovno ušlo sa vodstvom gostiju (81-84), da bi do isteka vremena domaćin napravio 5-0 za konačnih 86-84.

Domagoj Vrkić je bio prvi strijelac pobjedničke momčadi sa 20 poena uz realizaciju 8/11, Filip Vujčić je postigao 18 poena uz 8 skokova, Petar Dubelj 16 uz po 6 skokova i asistencija, a istakao se i Amerikanac Justin Mccarthur sa 11 poena i 12 asistencija.

Kod Ribole su dvocifreni bili Ivan Svalina (16p-9s), Mario Krešić (15p), ‘dvostruko-dvostruki’ Ante Delaš (12p-10a) te Luka Murko (10p, šut 4/5) koji je bio i najugodnije iznenađenje dubrovačkog ogleda.

IZJAVE TRENERA:

Darko Kunce – KK Dubrovnik: Odlična utakmica, puna preokreta u kojoj su i gosti mogli doći do pobjede. Vrlo zanimljiva i kvalitetna utakmica u kojoj su bodovi mogli pripasti i gostima. Oni su odlično otvorili utakmicu, ali mi smo to vrlo brzo okrenuli u našu korist. Čestitam mojim igračima na zasluženoj pobjedi i svima na prikazanoj igri.

Damir Rančić – KK Ribola Kaštela: Čestitke Dubrovniku na pobjedi. Utakmica je bila zanimljiva i uzbudljiva do same završnice. Odlično smo otvorili, poveli 14:0, ali Dubrovnik je nakon time-outa brzo utakmicu vratio u neizvjesnost. Mislim da je utakmica bila vrlo kvalitetna i da je publika imala što vidjeti.

Tekst: KK Ribola Kaštela
Foto: KK Dubrovnik

Sličan sadržaj