Prva Muška Liga

Prva muška liga (6. kolo): Dinamo preokrenuo Amforinih +14 u svoju pobjedu

KK AMFORA – KK DINAMO ZAGREB 72:80 (22:18, 18:15, 18:26, 14:21)

U 6. kolu Prve muške lige igrali su igrali Amfora i Dinamo te je favorizirani Dinamo slavio 72:80 (22:18,18:15,18:26,14:21).  Nakon dvije trice gostiju i vodstva 6:0 domaćini prvenstveno na krilima raspoloženih Morrisa, Bokšića i Kosa okreću rezultat u svoju korist te prvu črtvrtinu dobivaju s 4 koša prednosti 22:18.

U drugoj četvrtini gledamo vrlo kvalitetnu utakmicu na obje strane, no nešto kvalitetniji domaćin na krilima već spomenutog Morrisa podiže ritam i na odmor odlaze sa solidnih 7 koševa prednosti 40:33. Kada je na početku treće četvrtine Amfora napravila mini seriju od 7:0 i otišla na lijepih 14 koševa prednosti 47:33 činilo se kako je na pomolu malo iznenađenje, međutim trener Ličina brzo reagira i već u trećoj minuti nastavka traži minutu odmora nakon čega njegovi igrači reagiraju vrlo kvalitetno te uz niz grešaka domaćih igrača uspijevaju u posljednjim sekundama treće četvrtine u potpunosti preokrenuti rezultat.

U posljednju četvrtinu Dinamo ulazi s minimalnom prednošću od 58:59 i kreće jako agresivno te uz dosta pogrešaka Makarana rade seriju od 16:5 pa se odvajaju 4 minute prije kraja na 63:75. Igrači Amfore potom reagiraju ipak nešto kvalitetnije, no ipak nedovoljno da bi se ponovo vratili u rezultatsku prednost što u konačnici donosi pobjedu gostima iz Zagreba sa 72:80.

U redovima Amfore istaknuli su se: Morris s 24 koša (3 skoka, 3 asistencije), Kos 16 koševa (5 skokova, 2 asistencije) i Bokšić s 9 koševa i 5 skokova.

U redovima Dinama najbolji su bili Garafolić (igrač utakmice) s 24 koša, 4 skoka i 3 asistencije, Ušić s 11 koševa, 5 skokova i 2 asistencije, Radman s 12 koševa i 3 asistencije te Cvitanović s 11 koševa, 3 skoka i 2 asistencije, a treba spomenuti i Nakić-Vojnović s 13 skokova i 5 koševa.

Trener Amfore Nenad Videka: “Jedna u nizu utakmica gdje pokazujemo svoje neiskustvo treba nam malo više vremena, ovo je jedna od najčvršćih ekipa s kojima smo se sreli, fizički dominantna i vidi se visok stupanj uigranosti i iskustvo igrača koji znaju u svakom momentu šta rade. Mi još nismo tu i nadam se da ćemo doći, treba nastavit raditi i trenirati. Dinamu čestitam na pobjedi i jako korektnom ponašanju.”

Trener Dinama Milan Ličina: “Izrazito teška utakmica, izrazito kvalitetan domaćin, čestitao bih im stvarno na jakoj utakmici, borbenoj utakmici, čvrstoj utakmici, u jednom trenutku su nas odveli u veliki minus, zaista su fenomenalno igrali. Onda smo se mi malo uspjeli trgnuti, pojačati obranu, dignuti ritam, a na našu sreću domaćin to nije uspio ispratiti. Okrenuli smo utakmicu i na kraju je ispalo da je lagano, ali vrlo teško izborena pobjeda. Čestitam Amfori na borbi i želim im svaku sreću u narednim utakmicama.” 

KK Amfora, FOTO: Matko Begović

Sličan sadržaj