Prva Muška Liga

Prva muška liga (6. kolo): Analitičari čuvaju vrh, ‘pao’ je i Kvarner

HERMES ANALITICA – KVARNER 2010 83:76 (20:11, 17:24, 24:21, 22:20)

Teže od očekivanoga, lider prvenstva  večeras je upisao novu pobjedu. U srazu najefikasnijeg napada i najbolje obrane lige ipak je prevagnula napadačka igra uz veliku prednost u skoku (47-31 za domaćina).

Susret je otvoren sigurnom igrom zmajeva koji krajem prve četvrtine dolaze do 13 poena prednosti (20-7). Međutim, borbeni i agresivni gosti  ne pomišljaju na predaju. Snažnim pritiskom u obrani tjeraju domaćine na brojne pogreške (ukupno 22 na današnjoj utakmici).

Početkom drugog poluvremena, nakon serije trica iskusnog Perkovića, dolaze do najveće prednosti od 7 poena (39-46). Nakon minute odmora, zmajevi su zaigrali znatno ozbiljnije i kvalitetnije i pomalo gradili prednost, ali neizvjesnost je potrajala do 39. minute kada efektnim poenima Jelavića domaćini odlaze na 13 poena prednosti (81-68). Uporni gosti, ipak smanjuju razliku na 7 poena, čime je i završen susret.

Kod domaćina treba istaknuti dva igrača s dvoznamenkastim brojem poena i skokova: Šutala s 13 poena i 11 skokova te mladog Jelavića s 10 poena i 12 skova. Ipak, ključni igrač utakmice bio je Mileković s 18 poena (trice 6 od 8), 5 asistencija i 4 skoka.

Kod gostiju prvo ime Guštin s 25 poena, 8 skokova i 6 ukradenih lopti. Uz njega istaknuo se i  Perković 18 poena (trice 4 od 6) i 6 skokova.

Izjave trenera:

Zvonimir Mravak (Hermes Analitica): Čestitam svojim igračima na pobjedi, a gostima na sjajnoj borbi. Večeras nismo bili na željenom nivou, ali je najvažnije da smo upisali pobjedu protiv vrlo dobrih Riječana. Učinili smo preveliki broj nepotrebnih pogrešaka, ali smo igrom u obrani ipak iščupali dva boda.

Goran Šučurović (Kvarner 2010): Čestitam domaćinima na pobjedi. Mi smo igrali vrlo dobro nekih 35, 36 minuta, ali smo na kraju pokazali premalo mudrosti da izvučemo više na ovom teškom gostovanju. Neke naše loše odluke domaćin je vješto kaznio i zasluženo pobijedio.

Za KK „Hermes Analitica“ Joško Kostović

Sličan sadržaj