Prva Muška Liga

Prva muška liga (3. kolo): Hermes Analitica tek u produžetku svladala Amforu

KK AMFORA – KK HERMES ANALITICA 79:86 (21:14, 17:21, 5:11, 26:23, 10:17)

Košarkaši Amfore su nakon početne pobjede i tijesnog poraza u Zadru dočekali u 3. kolu favoriziranu Hermes Analiticu te nakon odlične utakmice i produžetaka izgubili 79:86 (21:14, 17:21, 5:11, 26:23, 10:17). Sam rezultat sugerira da će teren u Makarskoj biti vrlo težak za sve suparnike, naime od samog početka Amfora je ušla čvrsto te s odličnom obranom i dobro izrađenim akcijama došla do kvalitetnih šuteva koje su uglavnom završavali košem pa je tako pomalo iznenađujuće nakon prve četvrtine vodila sa 7 koševa prednosti.

Hermes ulazi kvalitetnije u drugu četvrtinu te na polovici iste po prvi put dolaze u minimalno vodstvo 25:26, nakon čega se izmjenjuju u vodstvu da bi domaćini ipak otišli na odmor zasluženim vodstvom 38:35. Treća četvrtina je bila prava rovovska borba u kojoj smo vidjeli ukupno 16 koševa te Hermes ulazi u posljednju dionicu s 3 koša prednosti (43:46).

U četvrtoj četvrtini gledamo vrhunsku košarku i sve ono što ovaj sport čini jednim od najljepših, obje ekipe se izmjenjuju u vodstvu i moglo se naslutiti da će odlučivati jedna lopta. Osvrnimo se na sam kraj regularnog dijela kada pri rezultatu 64:64 Šutalo pogađa jedno slobodno bacanje te dovodi Hermes u vodstvo, ali nakon  promašenog drugog bacanja Makarani izvode lijepu akciju gdje Božek ostaje sam na krilu i pogađa za 3 poena i vodstvo Amfore 67:65 nakon čega trener Mravak koristi svoj posljednju minutu odmora.

U sljedećem napadu lopta ponovno ide na Šutala koji je dominantan te uspijeva poravnati rezultat da bi nakon toga Amfora propustila prigodu da ponovo prijeđe u vodstvo. Amfora je imala još jedan napad te ponovo lijepo izradila akciju za svog kapetana Jovića koji šutira iz kuta za 3 poena i pobjedu, ali se lopta odbija do Božeka koji sa zvukom sirene postiže koš za produžetak.

 

U produžecima nakon vodstva Amfore 73:71 i dobro odigrane obrane, lopta ipak dolazi do Ivana Svobode koji s istekom napada pogađa za 3 poena i ponovno vodstvo Hermesa nakon čega gosti kvalitetnije reagiraju i dolaze do zaslužene pobjede, iako treba reći da je bilo i obrnuto, ne bi bilo nezasluženo.

Kod Amfore su se istaknuli: Božek  (20 koševa, 8 skokova), Moris (18 koševa, 7 skokova i 6 asistencija), Jović  (12 koševa, 4 skoka i 5 asistencija).

Kod Hermesa su najbolji bili Šutalo (19 koševa, 12 skokova), I. Svoboda (18 koševa 2 skoka i 3 asistencije), Kučić (16 koševa, 4 skoka, 4 asistencije).

Trener Hermes Analitice Zvonimir Mravak: “Prvenstveno čestitam svim igračima na pobjedi i domaćoj ekipi na borbenosti. Očekivali smo njihov čvrst pristup. Mi smo došli odmah s puta na utakmicu, domaćin je odlično ušao u susret s par otvorenih šuteva i to ne laganih i odvojili se na početku. Mi smo cijelu utakmicu lovili svoj ritam, nikako da prelomimo utakmicu, a evo na kraju smo imali i malo sreće i uspjeli utakmicu riješiti u svoju korist.”

Trener Amfore Nenad Videka: “Prava muška utakmica. Imali smo na kraju šut za pobjedu, izvukli smo produžetke. Da kažem da smo zadovoljni – nismo, kada imaš šut za pobjedu ne možeš biti zadovoljan. Igračima nemam što zamjeriti jer su se stvarno borili, imali smo problema cijeli tjedan s ozljedama tako da nismo uspjeli spojiti treninge, također imamo problem da su nam dva visoka igrača ozlijeđena. Tako je Šutalo, pogotovo u završnici i produžetku utakmice, dominirao i nama ga je bilo jako teško zaustaviti jer je dosta kvalitetan igrač. Čestitam Hermesu na pobjedi, a na nama je da nastavimo raditi i nadam se da će nam se to negdje vratiti.”   

 

Tekst, FOTO: KK Amfora

Sličan sadržaj