Prva Muška Liga

Prva muška liga (2. kolo): Hermes Analitica uvjerljiva protiv Bosca, dominirali juniori Jelavić i Svoboda

Hermes Analitica – Bosco 91:76 (22:17, 20:18, 29:14, 20:27)

U zagrebačkom derbiju nekadašnjih Premijerligaša pobjeda je ostala domaćinima. Sudar je to klubova sa sličnim kompozicijama momčadi s po nekoliko izuzetno talentiranih juniora i po nekoliko vrlo kvalitetnih iskusnih igrača.

Do sredine druge četvrtine gledali smo izjednačenu utakmicu u kojoj je poznata brzopletost i zaigranost mladih igrača donosila brojne pogreške Analitičara što je vrlo vješto koristio iskusni trojac Krapić-Katura- Smolić i držao utakmicu izjednačenom.

Ipak, uoči velikog odmora Zmajevi dolaze do sedam poena prednosti.

U trećoj četvrtini stupa na scenu izuzetno talentirani juniorski tandem Noa Svoboda – Jelavić koji atraktivnom i efikasnom igrom usmjerava utakmicu na stranu domaćina. Potonji se posebno istaknuo s nekoliko spektakularnih zakucavanja.

Takav ritam, gosti koji su igrali bez ozlijeđenog Petra Babića nisu mogli pratiti pa je prednost narasla i na 30 poena. U posljednjoj četvrtine priliku dobivaju svi igrači, a ponajbolje ju koriste mladići Krajinović i Linde čime borbeni gosti smanjuju razliku.

Kod domaćina su se istaknuli Jelavić s 24 poena i 7 skokova, Noa Svoboda s 20 poena, 7 skokova i 8 asistencija te najbolji igrač prvog poluvremena Mileković s 12 poena.

Kod Bosca najbolji je bio Krajinović s 14 poena, 7 skokova i 9 asistencija, Katura 10 poena i 4 skoka te Linde i Matić s 9 poena.

Izjave trenera:

Trener „Hermes Analitice“ Zvonimir Mravak: Čestitam igračima na pobjedi. Prvo poluvrijeme se ekipa Bosca čvrsto postavila, bili smo izjednačeni. Naše brojne greške su dovele do samo sedam poena razlike na poluvremenu. Nakon razgovora u svlačionici smo zaigrali kako treba i napravili dovoljnu razliku. Izuzetno sam zadovoljan trećom četvrtinom i tako bi trebali i dalje igrati.

Trener „Bosca“  Ivan Tomas: Čestitao bih ekipi Hermesa na zasluženoj pobjedi. Mi smo odigrali danas stvarno dobro prvo poluvrijeme, igrači su pratili dogovoreno. Zadnja minuta prvog poluvremena nas je „pokopala“. U drugom poluvremenu smo se vratili u sličnom izdanju, kao da nismo na utakmici. Hermes je to na brzinu kaznio i poslije povratka nije bilo.

Foto: Marin Sušić
Tekst: Hermes Analitica – Joško Kostović

Sličan sadržaj