Prva Muška Liga

Prva muška liga (15. kolo): Ribola Kaštela na svom terenu svladala Bosco

RIBOLA KAŠTELA – BOSCO 82:77 (19:23, 21:14, 23:26, 19:14)

U jednom od derbija 15. kola Prve lige, ‘Ribola Kaštela’ je na svom terenu svladala ‘Bosco’ sa 82-77.

Najveći posao u redovima ‘Ribole’ odradili su Viktor Šarić (22p-6s), čija je realizacija iz igre bila 91% (11/12), Ivan Svalina koji je uz 16 poena upisao po 6 skokova i asistencija, te Mario Krešić koji je uz 12 koševa imao 5 uhvaćenih lopti i 3 blokade, dok je kod ‘Bosca’ Hrvoje Puljko ubacio 17, a Marin Zrnić i Ante Krapić (7sk) po 12 koševa. Petar Babić je uz 11 poena imao i 11 asistencija.

KOMPLETNA STATISTIKA

Nakon odlične utakmice u Kaštelima svoje viđenje iste iznijeli su treneri ‘Bosca’ i ‘Ribole Kaštela’, Jakša Vulić i Damir Rančić.

JAKŠA VULIĆ, trener ‘Bosca’:

”Mislim da smo gledali jednu dobru i zanimljivu utakmicu između dviju momčadi koje pretendiraju na ulazak u playoff. Na kraju zaslužena pobjeda domaćina, ja im na tome čestitam, a što se tiče moje momčadi mislim da nemamo još ni snage, a možda ni dovoljno kvalitete da držimo visok ritam svih 40 minuta. Možda je tu u pitanju i fizička sprema, a malo nas i stišću godine najiskusnijih igrača. Najveći problem, koji nismo uspjeli riješiti cijelu utakmicu, bila je tranzicijska igra ‘Kaštela’, a u takvoj igri s puno trke oni su imali prednost i to su danas znali iskoristiti. Što je, tu je, ima još dosta kola do kraja, pokušat ćemo u ovom preostalom dijelu prvenstva izboriti jedno od mjesta koja vode u playoff.”

DAMIR RANČIĆ, trener ‘Ribole Kaštela’:

”Prije svega čestitke mojoj ekipi na pobjedi i na jednoj jako dobro odigranoj utakmici, rezultatski vrlo zanimljivoj. Isto tako, čestitke i ‘Boscu’ na fer i korektnoj igri. Po meni su dvije stvari danas bile ključne – da li ćemo ući u njihov ritam gdje će oni cijelo vrijeme igrati ‘pet na pet’ i imati prednost u sporijoj igri zbog viška kvalitete i iskustva, ili ćemo mi nekako uspjeti odvesti utakmicu ‘na svoj mlin’ s puno tranzicije, gdje ćemo kvalitetno trčati i šutirati. Naš početak utakmice je bio loš, protivnik nas je kažnjavao u toj sporijoj igri, međutim kad smo se malo trgli i kad smo podigli trku, uz veću rotaciju igrača i dosta priče u obrani, iz nekoliko dobrih obrambenih reakcija uspjeli smo poentirati i kazniti protivnika iz tranzicije. Tako smo se vratili u utakmicu, da bi u posljednjoj četvrtini gosti teško podnijeli nametnuti ritam, dok smo mi uspjeli izdržati sve do kraja susreta. U ključnim trenucima imali smo i manji broj pogrešaka, te uspjeli ostvariti nama jako važnu pobjedu. Uglavnom, imali smo vrlo dobru kontrolu lopte, a i njen protok je bio na visokoj razini o čemu svjedoči naših 26 asistencija. Parirali smo i u skoku, čega smo se u pripremi utakmice pribojavali, i sve u svemu, jako sam zadovoljan pobjedom jer je ‘Bosco’ jedan od glavnih favorita lige. Nama je ovo jako bitno u nastojanjima da se do zadnjeg kola borimo za ulazak u doigravanje.”

KK RIBOLA KAŠTELA

Sličan sadržaj