Prva Muška Liga

Prva muška liga (1. kolo): Zapruđe nadigralo novog prvoligaša Medveščak

Na startu sezone Prve muške lige Zapruđe je na domaćem parketu nadigralo novog prvoligaša Medveščak 86:64. Uz raspoloženog Doriana Jeleneka (36 poena, 11 skokova) Zapruđe se rezultatski odvojilo u završnici druge četvrtine kada su trice ubacili Marko Bakula, Filip Stanić i Kristijan Joksimović za +16 (39:23). Posebno inspiriran je Jelenek bio u trećoj četvrtini kada je ubacio 17 poena nakon koje je Zapruđe imalo + 22 (64:42).

”Zaslužena pobjeda Zapruđa. Nadigrali su nas i nadskakali. Puno poena su zabili ispod koša gdje smo mi hendikepirani. Mladi smo još i zeleni ali vidjeli smo i dobrih stvari. Ove loše stvari moramo radom smanjiti na minimalac. Za nas je svaka utakmica jedna velika škola i sigurno da ćemo se dizati i kompletirati”, kazao je trener Medveščaka Damir Miljković.

”Prva utakmica u sezoni koju nismo dobro otvorili. Promašivali smo bacanja, ali kasnije kada smo ušli u ritam utakmice i kada nam se otvorilo bilo je puno lakše. Zadovoljan sam s obranom pogotovo u prvom poluvremenu”, kazao je Živko Ljubojević, trener Zapruđa.

Uz Jeleneka kod Zapruđa izdvajamo 12 poena i 8 asista Bakule. Tomislav Garvanović je ubacio 12, a Dario Gazić 11 poena. Kod Medveščaka Renato Serdarušić je ubacio 12, a Jan Gatarić 10 poena.

KOMPLETNA STATISTIKA

(Krešimir Galić)

Sličan sadržaj