Prva Muška Liga

Prva muška liga (1. kolo): Amfora debitirala pobjedom

U prvom kolu Prve muške lige sastali su se debitant KK Amfora iz Makarske i KK Samobor. Amfora je već u prvom nastupu upisala pobjedu od 84:76 (17:20, 20:16, 22:9, 25:31).

Utakmica je bila neizvjesna u prvom poluvremenu, nakon početnog vodstva Samobora (10:17), Makarani se vraćaju te dolazi do izmjena u vodstvu, a na poluvrijeme se odlazi s rezultatom 37:36 za Amforu. U trećoj četvrtini domaćini povećavaju agresivnost u obrani te uspijevaju napraviti osjetnu razliku i u posljednju četvrtinu ulaze s prednošću od 59:46, što je ujedno bila i najveća prednost na utakmici. Makarani ipak do kraja susreta uspijevaju održati prednost, dok su gosti imali dosta promašaja s linije slobodnih bacanja što je možda olakšalo posao Amforašima, no nimalo ne umanjuje njihovu zasluženu pobjedu.

Kod Amfore, iako se radilo o timskom uspjehu, posebno valja izdvojiti D.J. Morrisa s 22 koša te 6 skokova i 8 asistencija, Karla Kosa s 23 koša, 7 skokova i 2 asistencije, kao i Željka Jovića s 20 koševa 8 skokova.

Kod Samobora posebno je raspoložen bio Leon Tomić s 18 koševa, 16 skokova i 5 asistencija uz Jakšu Ivana Šolu s 15 koševa 11 skokova i 3 asistencije te donekle šuterski raspoloženog Nikolu Ivankovića sa 16 koševa.

Trener Samobora Perić je kazao: “Čestitam Amfori na zasluženoj pobjedi. Mislim da se moglo igrati, ali na kraju je presudilo 19 izgubljenih lopti i 11 promašenih slobodnih bacanja i to je rezultiralo da smo izgubili utakmicu. Mi se okrećemo sljedećem kolu, srećom mlada smo ekipa i samo treba nastavit trenirati i raditi pa ćemo vidjeti dokle će nas to dovesti.”

Trener Amfore Videka: “Vrlo važna utakmica za nas, otvaranje kući. Tvrda utakmica, pogotovo u prvom poluvremenu, pretpostavljao sam da će to biti tako. Malo su nas poremetili, moram priznati, zonom, međutim smatram da smo kontrolirali utakmicu, pogotovo u drugom poluvremenu. Ipak, ovo ništa ne znači, tek je prva utakmica, a još ima 31 do kraja. Stoga, idemo utakmicu po utakmicu – to je naš plan.”

 

Sličan sadržaj