Prva Muška Liga

Prva muška liga (5. kolo): Gospari odnose bodove iz Kaštela

RIBOLA KAŠTELA – DUBROVNIK 67:75 (14-12, 23-21, 14-24, 16-18)

U dvorani na ‘Sokolani’ u Kaštel Sućurcu danas je odigrana utakmica petog kola Prve lige u kojoj su gosti iz Dubrovnika slavili s rezultatom 67-75. Za razliku od vrlo efikasne utakmice (100-93) koju su isti protivnici odigrali prije nešto više od mjesec dana u Dubrovniku u okviru Kupa ‘Krešimir Ćosić’, ova je u sebi nosila puno manje atraktivnosti, a posebno su igrači obiju momčadi bili neprecizni prilikom pucanja izvan linije za tri poena.

Naime, gosti su pogodili 5 trica iz 24 pokušaja (20.8%), a domaći 7 iz 32 pokušaja (21.9%) pa možemo reći da je pobjednika presudila bolja realizacija Dubrovčana prilikom šutiranja za dva poena odakle su imali 61% uspješnosti, dok su igrači ‘Ribole’ podbacili i s tih udaljenosti (43.9%). Ako pri tom dodamo i njihovih (opet) skromnih 58.8% s linije slobodnih bacanja (10/17), nije teško konstatirati da je ponajviše katastrofalna šuterska večer domaćina omogućila gostima osvajanje bodova koji im sigurno puno znače i imaju posebnu težinu, s obzirom da su donedavno bili u izolaciji.

KOMPLETNA STATISTIKA

Evo izjava dvojice trenera nakon utakmice:

MARO LUČIČ, KK ‘Dubrovnik’:

“Iako smo bili više od deset dana bez treninga, oslabljeni neigranjem Mustapića i Čubrića te u ranoj fazi utakmice ostali bez Matea Vidovića (dvije nesportske) uspjeli smo ostvariti pobjedu protiv vrlo dobrih domaćina. Moram stvarno reći da smo se jako trudili, da smo dali i zadnji atom snage nakon što smo izašli iz samoizolacije. Nismo iz opravdanog razloga mogli trenirati, ali momci su potrošili baš svu svoju energiju i ja im na tome čestitam. Utakmica je bila teška, ne baš atraktivna, ali je viđena borba za svaku loptu, a na kraju smo mi slavili, mislim potpuno zasluženo. Od protivnika smo ipak očekivali puno više, pogotovo iz razloga što mi trenutno nismo uigrani. Još jednom čestitam svojim momcima, zaslužili su slaviti.”

DAMIR RANČIĆ, KK ‘Ribola Kaštela’:

”Čestitke ekipi Dubrovnika na zasluženoj pobjedi. Razočaran sam jer smo danas bili jako, jako loši. Tražili smo svoju šansu u nekakvoj energiji s obzirom da je Dubrovnik bio deset dana u izolaciji, mislili smo da ćemo se tom energijom i ritmom nametnuti. Međutim, nije išlo i preuzimam odgovornost s obzirom da je očito da sam pogriješio u postavci i pripremi utakmice. Jednostavno nismo znali tijekom svih 40 minuta odgovoriti na njihov način igranja obrane. Tu smo radili katastrofalne greške, lopta nije nikako kružila, već smo uglavnom tražili individualna rješenja u igri ‘jedan na jedan’. Nismo se znali kretati na ‘strani pomoći’, protok lopte je bio jako loš prilikom njihovih udvajanja. Napad nam nije bio ni blizu onoga što mi možemo i s kakvim potencijalom raspolažemo, šuterski smo potpuno zakazali, a treba znati pobjeđivati i kad šut ne ide. Umjesto da smo pojačali obranu, mi smo s nekoliko gluposti početkom drugog poluvremena dozvolili gostima da se odlijepe na 13 razlike i tu je nastala panika u našim redovima. Dubrovnik je to osjetio, skupili su se još više i uspjeli privesti utakmicu kraju, iako im je početkom drugog poluvremena isključen glavni organizator igre. Iz ove utakmice trebamo izvući pouke, ispraviti nedostatke i pokušati se puno bolje pripremiti za sljedeću utakmicu.”

KK Ribola Kaštela

Sličan sadržaj