Prva Muška Liga

Prva muška liga (3. kolo): Zapruđe nije uspjelo parirati Cedeviti Junior

CEDEVITA JUNIOR – ZAPRUĐE 95:64 (18-12, 27-17, 25-19, 25-16)

Cedevita Junior je u svom Domu košarke Cedevita svladala Zapruđe 95:64 u 3. kolu Prve muške lige. Iako bez dva bitna visoka igrača, izostali su Bošnjak i Ušić, s Krstanovićem praktički bez treninga, lider prvenstva ozbiljno je i angažirano ušao u utakmicu u kojoj su gosti uspjeli donekle parirati tek u prvoj četvrtini. Prednost je konstantno rasla do završnih +31.

Kod pobjednika Petar Dubelj 15k, 7sk, 3a, 2ukl, Sven Smajlagić 19k, 4sk, 4a, 3ukl, Petar Ogrizović 17k, 2sk, 4a, 3ukl, Aleksa Gatarić i Fran Jacović po 11k, Leon Tomić 12 sk a kod Zapruđa Garvanović 16k, 4sk, Škara 14k, 4sk, 8a, Rajić 13k, 7sk, 3a.

KOMPLETNA STATISTIKA

Marko Trninić, trener Cedevite Junior: ”Baš smo danas bili tim, odigrali kako smo se dogovorili u svlačionici, svi su bili angažirani, što je najvažnije uspjeli smo anulirati nedostatak visokih igrača što se uopće nije primjetilo, slobodna bacanja 13-14 što je za svaki respekt i znači da su momci bili maksimalno unutra i posljedica toga je i ova razlika. Drago mi je što su svi igrali i svi sudjelovali u ovoj pobjedi. Čestitam im. Bio je taj problem izostanka Bošnjaka i Ušića, Stipe nam je bio dugo izvan treninga ali smo ga uspjeli zaliječiti, ali momci su povukli, Jacović i Tomić su bili dobri i nije se vidio problem s branjenjem njihovih visokih igrača.”

Petar Dubelj,  igrač Cedevite Junior: ”Zadovoljan sam svojom igrom ali ovo danas je bila prvenstveno timska pobjeda, svi igrači su dali svoj doprinos. Imali smo taj problem s izostankom visokih igrača, ali to su igrači koji igraju prvenstveno na bekovskim pozicijama to sjajno pokrili. Dobro igramo, dobra smo ekipa, nadam se da ćemo tako i nastaviti.”

Zvonimir Perić, trener Zapruđa: “Na početku čestitam Cedeviti Junior i kolegi Marku Trniniću na uvjerljivoj pobjedi. Imali smo jako malo raspoloženih igrača, nismo se uspjeli adaptirati na njihovu igru makar smo se cijeli tjedan pripremali za ovaj susret. Imali smo puno izgubljenih lopti, nismo se vraćali natrag. Ovo je dobra lekcija za moju ekipu jer trebamo nastaviti raditi, biti zdravi i idemo dalje.”

 

 

 

 

Sličan sadržaj