Prva Muška Liga

Prva muška liga (15.kolo): Cedevita Junior uvjerljiva

KK CEDEVITA JUNIOR – KK OMIŠ ČAGALJ TOURS 109:57 (22:16, 24:17, 25:14, 38:10)

Cedevita Junior ostvarila je rekordnu ovosezonsku pobjedu u Prvoj hrvatskoj ligi svladavši u 15. kolu pred oko 150 gledatelja u Domu košarke Cedevita Omiš Čagalj Tours. Košarkaši trenera Marka Trninića uzvratili su tako gostima iz Omiša za dva ovosezonska poraza, u Prvoj ligi i Kupu Krešimira Ćosića. I u prvom poluvremenu su domaćini prikazali kvalitetniju igru no nisu je značajnije rezultatski kapitalizirali, no otvorilo se u drugom poluvremenu za rezultat 63:24.

David Ušić je uz 19 koševa upisao i 10 skokova, 3 asistencije, 2 ukradene lopte i blokadu, Matej Bošnjak uz 14 koševa imao 9 skokova, 5 asistencija te 2 ukradene lopte i blokadu, a dvoznamenkasti su bili Aleksa Gatarić i Dorijan Ribarić sa po 14 i Petar Ogrizović sa 10 koševa. Kod gostiju Luka Petrašić 16, Ivan Jurčević 15 koševa.

Cedevita Junior sada je na omjeru 8-7 u Prvoj ligi, kao i Omiš Čagalj Tours.

Ivica Bajaj, trener Omiša Čagalj Toursa: “Očito da bez naša dva najbolja i stožerna igrača Ivana Mimice i Mateja Zonjića, kapetana, ne možemo odigrati u gostima kvalitetnu utakmicu. Danas nas je Cedevita Junior nadigrala u svim segmentima igre. Jednostavno nismo bili dorastao protivnik.”

Marko Trninić, trener Cedevite Junior: “Rekordna pobjeda, možda i najbolja utakmica ove sezone, revanširali smo se Omišu za dva poraza, jedan u Kupu Ćosića, jedan u prvenstvu. Mislim da nam je cijela momčad odigrala na visokoj razini, čestitam igračima i idemo dalje.”

KOMPLETNA STATISTIKA

 

 

KK Cedevita Junior

Sličan sadržaj