Prva Muška Liga

Prva muška liga (13. kolo): Universitas bolji od Dubrovnika

UNIVERSITAS – DUBROVNIK 88:77 (28-15, 16-24, 28-24, 16-14)

Universitas je na Gripama s 88:77 (28:16, 16:24, 28:24, 16:14) svladao Dubrovnik. U dvoboju ekipa iza kojih je bila serija poraza (Universitas četiri zaredom, Dubrovnik pet) domaći su agresivnim pristupom otvorili utakmicu, pa je četiri minute prije kraja prve četvrtine na semaforu svijetlilo 22:4. Dubrovnik je iz igre prve poene ubacio nakon pet i pol minuta igre. Dominirali su Ivan Perasović i Viktor Šarić, Roko Gizdavčić je odlično kontrolirao igru, trojac najnadarenijih igrača s Gripa pokazivao je u tim trenutcima svu raskoš svog talenta. Ipak, Dubrovnik se probudio, vratio u igru, došao na 49:45 početkom treće četvrtine, ali momčad Mile Karakaša utakmicu je privela kraju do zaslužene pobjede. Gizdavčić je ubacio 21 poen, Perasović je uz 21 poen imao i 14 skokova, Šarić je ubacio 14, a Bruno Rebić je, uz 14 poena, imao 6 skokova i isto toliko asistencija.

„Ovo je važna pobjeda za nas, uvijek je za očekivati kod mlade ekipe da ima stalno uspona i padova. Imao sam osjećaj da smo devet puta trebali dobiti ovu utakmicu. Trebala nam je ova pobjeda, samo nas je ona zanimala, i iz te perspektive sam zadovoljan“, rekao je trener Universitasa Mile Karakaš.

Kod Dubrovnika, koji se dugo tražio prvi strijelac bio je Petar Dubelj s 21 poenom, a zapaženu rolu imao je Vlaho Raguž (14 poena, 8 skokova).
„Čestitke domaćinu na pobjedi, bili su energičniji. Mi smo utakmicu otvorili loše, ali nismo zbog toga izgubili. Izgubili smo zbog naših napadačkih i obrambenih gluposti, bilo je svega u našoj igri“, kazao je trener Dubrovnika Željko Vreća.

KOMPLETNA STATISTIKA

 

Ozren Maršić za KK Split

Sličan sadržaj