Prva Muška Liga

Prva muška liga (13. kolo): Pula 1981 nanijela prvi poraz Jazinama

PULA 1981 – JAZINE ARBANASI 70:68 (21-21, 20-14, 13-17, 16-16)

Nema više neporaženih momčadi u Prvom muškoj ligi košarkaša! Da nakon 13. kola bude tako pobrinuli su se košarkaši Pule 1981 koji su zadržali pak nepobjedivost na svom parketu Doma sportova Mate Parlov svladavši u dramatičnoj završnici lidera prvenstva Jazine Arbanasi konačnim rezultatom 70:68.

Koncentracija, energija i fanatičnost, te je tri stvari Martin Klepo izdvojio u najavi utakmice, i upravo su to puleni trenera Sandra Nicevića “isporučili” od prvog sučevog podbacivanja protiv jakih Zadrana. Drugom tricom Matije Bilalovića u šestoj minuti Bijeloplavi idu na tad velikih +11 (16:5), ali gosti se brzo konsolidiraju i kraj prve četvrtine zaključuju tricom Marka Jurice za 21:21.

Drugu dionicu obilježio je, pored raspoloženog Bilalovića, Patrick Wrencher Jr. za kojeg Zadrani nisu imali rješenja u obrani, ali sve do 18. minute gosti imaju minimalno vodstvo (34:35). Polaganjima Igora Stojanovića i Marka Dojkića te novom tricom sa sirenom Matije Bilalovića domaći rade miniseriju 7:0 i na veliki odmor odlaze pri rezultatu 41:35.

Vratili su se Puležani na parket odlučni da “arhiviraju” susret u što kraćem roku, u 25. minuti imali “opipljivih” +9 (51:42), ali iskusni košarkaši Jazina nisu slučajno na prvom mjestu na ljestvici i to dokazuju u narednom periodu kada se strpljivo i efikasno vračaju u egal te treću četvrtinu zaključuju s “pasivom” od samo dva koša razlike (54:52).

Posljednjih deset minuta utakmice vodila se prava borba, Martin Klepo nakon pola minute pogađa tricu za +5 (57:52), Zadrani odgovaraju istom mjerom preko Franka Šanga, no isto čini i Bilalović za novih +5 (60:55) Pule 1981. Gosti poentiraju preko Jurice i Erslana u dva uzastopna napada, ali Bilalović svojom šestom tricom na susretu drži Puležane u minimalnom vodstvu (63:59 – 34′). Pomislili su tada glasni navijači domaćih da susret možda riješen, no s time se nisu složili gosti koji prvo preko Erslana dolaze do izjednačenja, da bi polaganjem Markulina preši i u vodstvo četiri minute prije kraja (65:67).

Jednom pogođenom slobodnom bacanju Krstanovića odgovara Klepo s dva, a kapetan Kristijan Andabaka polaganjem 59 sekundi prije kraja donosi novo vodstvo Bijeloplavima (69:68). Do posljednje sirene Puležani maksimalno angažirano brane svoj koš, Anderson promašuje dvaput, za tri i za dva, a Klepo 17 sekundi prije kraja pogađa jedno od dva slobodna bacanja za 70:68. Jazine Arbanasi imaju posljednji napad, košarkaši Pule 1981 se brane bez prekršaja, Markulin se diže na tricu sekundu prije kraja, ali njegova lopta umjesto koša nailazi na blokadu Andabake i slavlje na, i dalje neosvojivom, parketu Doma sportova Mate Parlov može početi.

KOMPLETNA STATISTIKA

Sličan sadržaj