Prva Muška Liga

Prva muška liga (1. kolo): Samobor nadigrao Pulu 1981

SAMOBOR – PULA 1981 85:74 (23-17, 16-23, 26-15, 20-19)

Odličnu utakmicu odigrali su u Samoboru istoimeni domaćin i gosti iz Pule. Prvu četvrtinu Samobor u maloj prednosti te na kraju vodi 23:17. Do poluvremena gosti u zadnjim sekundama dolaze do vodstva od poena razlike 39:40. Odličnom obranom, proigravanjem i dobrim šutom Samobor odlazi na najvećih 17 razlike. U zadnjoj četvrtini Samoborci brane stečenu prednost za prvu pobjedu od 85:74. Igrač utakmice bio je igrač Samobora Bruno Levanić-Kutni s 22 koša i 7 asistencija, a kod Pule odličan Martin Klepo s 26 poena i 6 asistencija.

KOMPLETNA STATISTIKA

Trener KK Pula 1981, Sandro Nicević:

“Ušli smo s nekom dozom grča i panike u ovu utakmicu. Samobor je pokazao da igra kvalitetnu košarku, dosta bržu u ovom trenutku od nas. Nedostajalo je koncetracije u prvom poluvremenu gdje smo se možda mogli odvojiti na malo veću razliku, ali promašeni ziceri i izgubljene lopte su nas na kraju i koštali utakmice.”

Trener Samobora, Zdravko Radulović:

“Zaslužena pobjeda. Imali smo problema u prvom poluvremenu sa skokom gdje su oni skupili 13 skokova više tako da smo mogli biti zadovoljni sa minimalnim zaostatkom u tom periodu. Drugo poluvrijeme smo doveli to u normalu pa su naša kvaliteta i talent došli do izražaja. Skraćena nam je bila rotacija zbog nedostatka pojedinih igrača za koje nadam da će se priključiti sljedeći tjedan. Dobro treniramo, mladi smo, borimo se, poštujemo svakoga  nikoga se ne bojimo i idemo igrati.”

Sličan sadržaj