Prva Muška Liga

FOTO/ Prva muška liga: Ždrijeb za sezonu 2020/21

Nakon brojnih sastanaka i razgovora tijekom godine te nedavnih sastanaka radnih skupina, Stručnog savjeta za mušku košarku te naročito sastanka svih klubova Prve muške lige, odlučeno je da u sezoni 2020/21 format natjecanja ostaje isti kao i u prethodnoj sezoni – 12 klubova igra dvokružno natjecanje.

U prostorijama hotela Hilton Garden Inn, a zbog uvažavanja preporuka vezanih za epidemiološku situaciju, u petak, 17. srpnja, održano je izvlačenje natjecateljskih brojeva klubova Prve muške lige za sezonu 2020/21. Ždrijebu su nazočili g. Matej Kalem (KK Bosco), g. Zdravko Vučković (KK Cedevita Junior). g. Vedran Lučić (KK Dinamo Zagreb), g. Vicko Čagalj (KK Omiš Čagalj Tours) i g. Joško Moser (KK Zapruđe) te g. Josip Vranković glavni tajnik HKS-a, g. Darko Kotaranin, povjerenik Prve muške lige, g. Dražen Orešković, povjerenik HT Premijer lige, g. Damir Basarić, povjerenik za službene osobe, g. Branko Sikirić, voditelj financija i gđa Vlatka Tomičić iz Povjerenstva za natjecanje.

U Prvoj muškoj ligi u idućoj će sezoni nastupiti svi klubovi koji su se natjecali i u sezoni 2019/20, osim AKK Universitasa koji se za ligu nije prijavio te će dvanaesti klub Prve muške lige morati biti naknadno određen. Među promjene valja ubrojiti i činjenicu da je KK Rudeš je promijenio ime u KK Dinamo Zagreb.

 1. KK Bosco
 2. KK Cedevita Junior
 3. KK Dinamo Zagreb
 4. KK Dubrovnik
 5. KK Jazine Arbanasi
 6. KK Omiš Čagalj Tours
 7. KK Pula 1981
 8. KK Ribola Kaštela
 9. KK Samobor
 10. KK Sesvete
 11. KK Zapruđe
 12. sudionik bit će određen naknadno

Prve utakmice bi se trebale odigrati 10. listopada, a regularni dio natjecanja završava 22. kolom 27. ožujka.

Raspored utakmica za sezonu 2020/21 pogledajte OVDJE, a Propozicije natjecanja za sezonu 2020/21 OVDJE.

Sličan sadržaj