Prva Muška Liga

Prva muška liga (9. kolo): Sesvete bolje od Universitasa, Pula 1981 od Ribole Kaštela

Sesvete su pod vodstvom novog trenera Josipa Bulajića nakon pet uzastopnih poraza upisale pobjedu u 9.kolu Prve muške  lige. Splitski Universitas pao je u Jelkovcu 72:64. Neizvjestan susret odlučen je u samoj završnici. Nakon što je Ante Perkušić bacanjima doveo goste u prednost 62:61 uslijedila je serija Sesveta 8:0 (trice Tušeka i Dugandžića) za 69:62.

Dario Papak (21p, 8 sk, 7 as), Filip Tušek (15) i Philip Babić (11p, 7 as) ponajbolji kod domaćina, a kod Universitasa Roko Gizdavčić (24) i Mario Rajčić (15) su bili bolji od ostalih.

”Čestitam mojim igračima koji su ”poginuli” na terenu i ispoštovali ono što smo se dogovorili u svlačionici.”..kazao je kratko nakon susreta trener Sesveta Josip Bulajić, a trener Universitasa Milan Karakaš je naglasio

”Čestitke domaćinu na zasluženoj pobjedi. Bez obzira što je bila neizvjesna utakmica kroz 40 minuta bili su bolji protivnik. Mi nismo pokazali pokazali potrebnu koncentraciju u niti jednom aspektu igre, a s obzirom kako smo trenirali ovaj tjedan možda i logično. Okrećemo se slijedećim utakmicama”.

KOMPLETNA STATISTIKA

KK Sesvete

PULA 1981 – RIBOLA KAŠTELA 83:70

Cilj je bio jasan: pobjeda. Bijeloplavi se tijekom čitavog tjedna nisu sakrivali i najavljivali su da ih zanimaju samo dva boda, a to su na kraju i ostvarili. U susretu 9. kola Prve muške lige košarkaši Pule 1981 zasluženo su slavili protiv Ribole Kaštela konačnim rezultatom 83:70 te se s 14 bodova vratili na treće mjesto na ljestvici.

Čitavo su se prvo poluvrijeme igrači Pule 1981 mučili, kako u napadu tako i u obrani. Prva četvrtina završila je vodstvom gostiju od dva razlike (18:20) da bi do velikog odmora Kaštelani čak i povećali prednost na 5 razlike (37:42) pa su domaći košarkaši u svlačionicu otišli vidno nezadovoljni.

Prvih pet minuta nastavka scenarij se nije mnogo mijenjao, u 24. minuti semafor pokazuje 42:48, a tada na scenu stupa Matija Bilalović koji vezuje tri trice, priključuju mu se Nikola Filić s 4 poena i Kristijan Andabaka s 2, što rezultira serijom 15:0 i vodstvom Puležana od 57:48. Gosti iz Dalmacije se međutim ne predaju i do kraja treće dionice smanjuju zaostatak na samo 4 koša (62:58), no, više od toga im Bijeloplavi nisu dozvolili. Kroz čitavu posljednju četvrtinu Bilalović i suigrači, na krilima raspoloženih navijača, održavaju prednost od desetak koševa razlike i uz posljednju sirenu slavlje može započeti.

KOMPLETNA STATISTIKA

SNIMKA UTAKMICE

Pula 1981

 

 

Sličan sadržaj