Prva Muška Liga

Prva muška liga (8. kolo):’Ribola’ svladala Omišane za četvrtu prvenstvenu pobjedu

Ribola Kaštela – Omiš Čagalj Tours 95:85 (18-12, 23-19, 31-28, 23-26)

Puno koševa viđeno je na ‘Sokolani’, a malo je nedostajalo da igrači Damira Rančića dostignu i sto ubačenih poena. U utakmici prilično velikih brojki, domaći sastav bio je u vodstvu tijekom čitave utakmice, osim na njenom samom početku. Nakon uvodne četiri minute ‘Gusari’ su vodili sa 10:7, iskoristivši bolji i agresivniji ulazak u utakmicu.

Ipak, stvari su uskoro sjele na svoje mjesto, s obzirom da u redovima ‘Omiša’ nije bilo njihovog najubojitijeg strijelca Ivana Mimice. Od kada su preuzeli vodstvo, igrači ‘Ribole’ više ga nisu ispuštali, a najveću prednost ostvarili su sredinom treće četvrtine kada su pobjegli na ‘plus 18’ (57:39). Kada se činilo da je stigao ‘kraj priče’, gosti su uzvratili serijom 9:0 i ponovno unijeli nervozu u domaće redove.

Do kraja susreta bilo je još nekoliko obostranih rezultatskih uspona i padova, ali pobjeda Kaštelana niti jednog trenutka nije dovedena u pitanje. Sigurno vodstvo dozvolilo je treneru ‘Ribole’ da dosta minuta podijeli mlađim igračima te da pokuša što više razigrati igrače koji su dugo bili odsutni zbog ozljeda. Sve zajedno vjerojatno je malo i pokvarilo estetski dojam utakmice, ali će svakako koristiti za buduće prvenstvene i kup izazove koji slijede ubrzanim ritmom.

Što se tiče pojedinačnih izvedbi, najbolji igrač pobjedničke momčadi bio je Ivan Svalina (15p-6s-7a, šut 6/8), a najefikasniji igrač utakmice Omišanin Mateo Zonjić (24p, šut 10/17).

KOMPLETNA STATISTIKA 

Ivica Bajaj, trener ‘Omiša’: ”Mogu reći da sam unatoč porazu ipak zadovoljan. Utakmica je bila dosta zanimljiva, često i atraktivna i mislim da smo u većem dijelu susreta pružali jak otpor domaćinu. Nama nije bilo lako nadoknaditi učinak Ivana Mimice, njegovih sigurnih dvadesetak poena, ali i ulogu vođe u momčadi. Domaćinu čestitam na pobjedi, a mi se okrećemo idućim utakmicama.”

Damir Rančić, trener Ribola Kaštela: ”Igrali smo protiv protivnika kojeg je izostanak Mimice dodatno motivirao, a nas možda malo i opustio, pa smo prilično loše ušli u susret. Kasnije, kada smo dostigli željeni rezultat i prilično visoku prednost, nastojao sam što veću pažnju pružiti igračima koji se vraćaju iz ozljede, ali i mlađima dati još više minuta za stjecanje iskustva. Mislim da je naša pobjeda zaslužena, a Omišanima čestitam na dobro odigranoj utakmici. U idućim susretima očekujem da se moji igrači postave malo čvršće u odnosu na protivnika, jer trenutno igramo mekano i dojam je da smo uvijek manje motivirana momčad na terenu.”

KK Ribola Kaštela

Sličan sadržaj