Prva Muška Liga

Prva muška liga (8. kolo): Universitas na visini zadatka protiv Zapruđa

Universitas – Zapruđe 84:70 (16:19, 32:16, 21:17, 15:18)

Universitas je u 8. kolu Prve muške lige na Gripama svladao zagrebačko Zapruđe s 84:70. Gosti su imali prednost u prvoj četvrtini, ali totalno su potonuli u drugoj četvrtini u kojoj im je Universitas ubacio čak 32 poena. Slaba igra u tim trenutcima izazvala je frustraciju kod Zapruđa, pa su 17 sekundi prije kraja druge četvrtine napustili parket. U jednom je trenutku ekipa Zapruđa i otišla u svlačionicu, no ubrzo su se vratili na parket. Bilo je sve to sasvim nepotrebno, do tog trenutka Universitasu je dosuđeno 12 prekršaja, a Zapruđu 2 i za ovakav potez gostiju nije bilo potrebe, smatraju u Universitasu.

Pobjeda domaćih sasvim je zaslužena, prvi strijelac bio je Bruno Rebić sa 17 poena, Viktor Šarić imao je 14 skokova.

– Zadovoljan sam samo pobjedom, ovo je bila naša uvjerljivo najslabija ovosezonska utakmica i pokazatelj kako ne bismo trebali igrati – unatoč pobjedi bio je nezadovoljan trener Universitasa Mile Karakaš.

Trener Zapruđa Siniša Mesić nije mogao biti zadovoljan prikazanom igrom svoje momčadi. Paško Vrlika bio je najproduktivniji u njegovoj ekipi, ubacio je 16 poena i ostvario 15 skokova.
– Mlada ekipa Universitasa nadigrala nas je energijom i trkom, a na nama preostaje da u polusezoni dovedemo “svježu krv” – rekao je Mesić.

KOMPLETNA STATISTIKA

KK Universitas/HKS

Sličan sadržaj