Prva Muška Liga

Prva muška liga (6. kolo): Jazine Arbanasi i dalje bez poraza

RIBOLA KAŠTELA – JAZINE ARBANASI 57:67 (11:17; 19:23; 11:20; 16:7)

U derbiju kola ‘Jazine Arbanasi’ potpuno zasluženo odnose bodove iz Kaštela, nakon što su bili kvalitetniji suparnik od prve do posljednje minute, uspijevajući jako dobro kontrolirati i igru i rezultat. U utakmici malog broja postignutih koševa gosti su do prve konkretne, dvoznamenkaste prednosti došli u uvodnim minutama druge četvrtine (11:22), a uspjeli su je zadržati do kraja poluvremena i odlaska igrača u svlačionicu. Bilo je tada 30:40, iako je domaća momčad opasno zaprijetila par minuta ranije kada je stigla na ‘minus 4’.

Nastavak Kaštelanima donosi još veće probleme jer Zadrani drugi dio otvaraju sa 9:0 i odlaze na ogromnih 19 poena prednosti (30:49), a ista je razlika bila i na otvaranju završne četvrtine (41:60). Do kraja susreta igrači Damira Rančića uspjeli su rezultat uvesti u granice podnošljivog poraza, a svoju pravu šansu propustili su puno ranije, pri rezultatu 28:32. Međutim, nakon pozvanog ‘time-outa’ od strane Jakova Borčića, Zadrani su prezentirajući nekoliko individualnih akcija pokazali kakvom kvalitetom raspolažu.

Najviše poena za Jazine ubacio je David Ušić (21) koji je uhvatio i 11 lopti, dok je prvi strijelac ‘Ribole’ bio Dino Šipić (12p-5s).

Jakov Borčić, trener Jazina Arbanasi: ”Pripremali smo cijeli tjedan u detalje ovu utakmicu. Jako sam zadovoljan poslom koji su napravili moji igrači, sve je bilo po dogovoru, pogotovo obrana kojom smo protivnika sveli na mali broj poena i na veliki broj izgubljenih lopti. Plašili smo se tranzicije Kaštelana jer su u tome jaki, ali i to smo uspjeli iskontrolirati. Ovo nam je definitivno najbolja utakmica dosadašnjeg dijela sezone i još jedan veliki poticaj za nastavak sezone.”

Damir Rančić, trener Ribole Kaštele: ”Razočaran sam, pogotovo kad vidim da nam igra pada iz tjedna u tjedan. Imamo svojih problema, još nismo zaigrali kompletni, ali unatoč svemu, to mora biti puno bolje. Igrali smo protiv čvrstog i iskusnog protivnika, vidi se da su spremni i za razinu više, ali naših 14 izgubljenih lopti u prvom poluvremenu ipak je previše. Imali smo tu jednu priliku za preokret pred kraj druge četvrtine, ali baš su tada gosti pokazali kolikom odišu kvalitetom. Okrećemo se sljedećem susretu, nadam se da ćemo se vratiti na pravi put.”

⇒ STATISTIKA

⇒ SNIMKA UTAKMICE

KK Ribola Kaštela

 

Sličan sadržaj