Prva Muška Liga

Prva muška liga (5. kolo): Zapruđe slavilo protiv Omiš Čagalj Toursa

Zapruđe – Omiš Čagalj Tours 59:55 (18-8, 16-11, 15-18, 10-8)

Zapruđe je u 5.kolu Prve muške lige slavilo protiv Omiš Čagalj Toursa 59:56 i tako prekinulo niz od tri uzastopna poraza. Napadački skromna utakmica u kojoj su domaćini najveći posao napravili u prvom poluvremenu kada su stekli 15 poena viška (34:19). Omišani su u završnici preko Željka Jovića stigli na minus 4 (59:55), ali nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti pobjedu Zapruđa koje je predvodio Hrvoje Gašparac (16p, 6 sk).Paško Vrlika i Niko Gril su dodali po 12, a Filip Stanić 10 poena. Vrijedi izdvojiti 17 skokova uz 4 poena Ivana Penića. Najbolji strijelac Omiša Ivan Mimica nije imao svoj dan (šut 3/16, 10 poena). Mateo Zonjić je ubacio najviše 11, a 10 je dodao i Josip Matijević.

”Teška utakmica i prvi puta ove sezone da smo kontrolirali utakmicu od početka do kraja. Malo smo na kraju pali, ali pobjedu nismo doveli u pitanje. Utakmicu smo prelomili odličnom obranom i to je ključ za sve ostale utakmice u sezoni”, kazao je Filip Stanić, bek Zapruđa.

Omišanin Srećko Bokšić ovako je vidio susret: ”Loše smo otvorili prvu četvrtinu i prvo poluvrijeme. Mimica nam nije bio na nivou i par šuteva da smo na kraju pogodili možda bi i okrenuli utakmicu. Okrećemo se susretu sa Sesvetama koje sada želimo dobiti jer smo prošle sezone izgubili od njih”.

KOMPLETNA STATISTIKA  

KK Zapruđe

Sličan sadržaj