Prva Muška Liga

Prva muška liga (5. kolo): Teška domaća pobjeda Cedevite Junior

Cedevita Junior – Rudeš 87:85 (16-27, 32-30, 21-19, 18-19)

Cedevita Junior je u Domu košarke došla do svoje druge pobjede u 5. kolu Prve muške lige. Mladi košarkaši Cedevite Junior ostvarili su svoju prvu domaću pobjedu protiv Rudeša rezultatom 87:85. Cedevita Junior je ovu utakmicu odigrala bez ozlijeđenih Mateja Buovca, Ante Žužula i Matije Markočića.

Gosti su posljednje vodstvo imali na samo dvije minute do kraja utakmice tricom Hrvoja Garafolića za 81:83. Polaganja Bošnjaka i Lukačića prevagnula su na ipak Cedevitinu stranu – do pobjede od 87:85.

Najefikasniji igrač Cedevite Junior je bio Matej Bošnjak koji je imao 18 poena 9 skokova 5 asistencije i po dvije blokade i ukradene lopte. Po 22 poena su dali Lukačić (5sk) i Brzović (7sk).

Najuspješniji u redovima Rudeša bili su Hrvoje Garafolić (7 asistencija) i Tomislav Cvitković, svaki s po 22 poena.

KOMPLETNA STATISTIKA

Marko Trninić, trener Cedevite Junior: “Čestitke momcima, pokazali su karakter. Ovo je bila prva utakmica gdje mogu reći da smo trajali u agresivnosti i brzini svih 40 minuta. Iskontrolirali smo skok što je bilo jako važno. Imali smo veliki broj poena iz tranzicije i to je jedini način na kojoj ova ekipa može pobjeđivati.”

Mario Štirjan, pomočni trener Rudeša: “Cijela utakmica je bila u egalu. Na kraju par lopti odlučilo, otišlo je na stranu Cedevite Junior, pogodili su i mi nismo. Čestitam Cedeviti Junior na pobjedu. Ništa idemo dalje.”

KK Cedevita Junior/HKS

Sličan sadržaj