Prva Muška Liga

Prva muška liga (4. kolo): Samobor i dalje neporažen

Samobor je u gostima kod Universitasa pobijedio s 85:64

 

Samobor je nastavio svoj niz pobjeda, u 4. kolu Prve muške lige na Gripama je svladao domaći Universitas s 85:64 (21:21, 22:9, 29:25, 13:9). Domaćini su se nekako držali u prvoj četvrtini, ali visoka linija brzo se opteretila osobnim pogreškama čuvajući Žorića. Kada se Samobor, sredinom druge četvrtine prvi put odvojio to je postala utakmica u jedno smjeru.

Za Luku Žorića (26 poena, 12 skokova) mlada splitska momčad nije imala rješenja, a uz njega u redovima Samobora na visokom nivou bili su Lovro Mandalinić (20 poena), prodorni Josip Škara i Bruno Levanić (8 asistencija).

U redovima Universitasa Ivan Perasović (14 poena) držao je ravnotežu u početku, kasnije se pridodao Bruno Rebić (15 poena), a Mario Rajčić ubacio je četiri trice.

„Zasluženo smo pobijedili, Universitas je mlada i talentirana ekipa, s odličnim trenerom Milom Karakašem, koji radi super posao, ali ima sedam igrača u rotaciji. Mi smo iskusni, dobri, Luka Žorić, koji je moj prijatelj i došao nam je pomoći, donio nam je dodatnu kvalitetu i svakome ćemo biti problem“, kazao je trener Samobora Zdravko Radulović.

Mile Karakaš, trener Universitasa, svjestan je razlike između najmlađe momčadi u ligi i iskusnog Samobora.
„Naš najveći problem je što smo igrali na njihov mlin, nismo dovoljno trčali. Igrati protiv Žorića i ostalih iskusnih igrača je velika škola za naše mlade igrače. Idemo dalje, utakmicu po utakmicu“, rekao je Karakaš.

KOMPLETNA STATISTIKA

KK Universitas

Sličan sadržaj