Prva Muška Liga

Prva muška liga (10. kolo): Rudeš odnio bodove sa ‘Sokolane’

RIBOLA KAŠTELA – RUDEŠ 69:70 (16:19; 19:9; 19:22; 15:20)

Košarkaši zagrebačkog ‘Rudeša’ porazili su seniore ‘Ribole’ u utakmici odigranoj u Kaštelima u okviru 10. kola Prve muške lige. Na samom kraju dramatičnog susreta gosti su bili za nijansu spretniji, ponešto i sretniji, a ona jedna, odlučujuća lopta, ipak je pravedno odlučila tko će na kraju slaviti.

Zagrepčani su bolje otvorili utakmicu, dobili prvu četvrtinu sa 19:16 te unijeli početnu nervozu, ali i bijes domaćeg trenera čija je kritika izrečena svojim igračima već u drugoj dionici urodila plodom. Tih drugih deset minuta igrači Damira Rančića dobili su sa 19:9 te na veliki odmor otišli s vodstvom 35:28.

Kaštelani su s prednošću ušli i u posljednju četvrtinu (54:50), ali uporni i srčani gosti izvlače dodatnu zalihu energije i preokreću rezultat koji pred sam kraj tricom ipak uspijeva poravnati Marin Vručinić. Međutim, koš za pobjedu ‘Rudeša’ iz slobodnog bacanja postiže Mario Galić.

Uz to što je domaća momčad nastupila bez Ivana Svaline, jedan od osnovnih razloga njihovog poraza možemo pronaći i u katastrofalnom broju izgubljenih lopti. Bilo ih je čak 24, što je brojka primjerenija (naj)mlađim natjecateljskim kategorijama. Uz to, već tradicionalno loš postotak ubačaja s linije slobodnih bacanja koji je iznosio 56% (9/16), dodatno ih je omeo na putu do pete prvenstvene pobjede, a s njom bi u nastavak natjecanja ušli znatno mirnije i u puno boljoj atmosferi.

U sljedećem, posljednjem kolu prvog dijela, ‘Ribola Kaštela’ gostuje kod ‘Cedevite Junior’, dok ‘Rudeš’ kod kuće dočekuje ‘Dubrovnik’.

RIBOLA KAŠTELA: Vidović 3, Sanader, Rašetina 15, Biočić 3, Bilandžić, Krešić 1, Šipić 16, Svalina, Marasović 15, Vručinić 11, Bare, Elez 5. Trener: Damir Rančić

RUDEŠ: Garafolić 17, Jurič 29, Badžim, Galić 1, Šušak 10, Nakić-Vojnović 4, Jablan, Torić 4, Majić 1, Fodor, Jurić 2, Rezo 2. trener: Milan Ličina

KOMPLETNA STATISTIKA

 

Sličan sadržaj