Premijer ženska liga

Split iznenadio Zadar Plus, borba za opstanak sve zanimljivija

ŽKK ZADAR PLUS – ŽKK SPLIT  63:66  (16:16, 13:18, 16:14, 18:18)

Košarkašice Zadar Plusa upisale su i četvrti poraz u nizu u Premijer ženskoj ligi. U nedjeljnom su susretu poražene na terenu dvorane Jazine od ekipe Splita rezultatom 63:66. Splićanke su kroz cijeli susret više željele pobjedu koja im daje nadu za ostanak u elitnom društvu, a Zadranke uslijed manjka zajedničkih treninga i otprije poznatih problema s terminima nisu mogle adekvatno odgovoriti naletu gošći koje su uz povećanu dozu agresivnosti napadale, a na kraju i upisale zasluženu pobjedu.

Najistaknutije igračice Splita bile su Marija Vrdoljak sa 17 koševa i 13 skokova te Anđela Perković sa 16 koševa i 12 skokova. Jelena Ljubos, Splićanka u sastavu Zadar Plusa, bila je najbolja s 20 poena za domaću ekipu uz pravu pomoć Saquite Joyner s ubačenih 14  poena.

Ova utakmica bila je i oproštaj domaćina od svoje dvije Amerikanke, Jalie Arnwine i Saquite Joyner koje su iz privatnih razloga morale prije kraja lige napustiti Zadar i krenuti na put kući. ŽKK Zadar Plus najiskrenije im se na svemu zahvaljuje i nada se da će im se putevi ponovno sresti.

Boran Grgin, trener ŽKK Splita : ‘‘Ova pobjeda nam je bila jako važna s tim da smo u napadu bili zakočeni valjda radi ostanka te smo promašili jako puno zicera i šuteva. Zapeli smo i u obrani, a sad idemo dalje jer smo još u igri da izborimo ostanak u Premijer ligi.”

Šime Kraljević, trener ŽKK Zadar Plusa : ”Čestitke Splitu, jednostavno su više željeli pobjedu, njima se ipak radi o ostanku u Premijer ligi. Mi smo jako loše ušli u utakmicu i cijelo vrijeme tražili neki ritam. Nažalost ni česte promjene igračica nisu urodile plodom. Čestitam ekipi Splita, nama ostaje da se pripremimo za dalje.”

Tekst: ŽKK Zadar Plus
Foto: Andrej Jančijev | ŽKK Zadar Plus

 

Sličan sadržaj