Premijer ženska liga

Premijer ženska liga: Šibeniku pobjeda protiv Zadar Plusa

ŽKK ZADAR PLUS – ŽKK ŠIBENIK 52:78 (12:20, 14:19, 20:20, 6:19)

Ekipa ŽKK Šibenik upisala je pobjedu protiv ŽKK Zadar Plus u utakmici 17. kola Premijer ženske lige u dvorani Jazine rezultatom 52:78. Već na samom početku razmjer kvalitete bio je očigledan, a domaće cure oslabljene ne igranjem ponajbolje igračice Lucije Štrmelj nisu imale prevelikih šansi. U prilog tome dovoljno govori serija 0:9 u prve tri minute te činjenica da je prvi poen domaćih stigao tek nakon pet minuta igre.

Iako je do kraja treće dionice utakmica izgledala donekle neizvjesno, svega šest poena domaće ekipe u zadnjoj dionici gošćama je trasiralo put ka pobjedi.

U redovima Šibenika Tihana Stojsavljević zabila je 27 koševa uz 8 skokova, Joy Mobley upisala 15 koševa i 7 asistencija dok je Lucija Skorić postigla 13 poena.

Iva Bošnjak je za domaće postigla 14 poena uz 7 skokova, a Saquita Joyner 12 poena i 9 skokova.

Sljedeće kolo „Plusicama“ donosi gostovanje kod Plamena u Požegi dok je Šibenik domaćin KA Žana Lelas.

Šime Kraljević, trener ŽKK Zadar Plus: ”Čestitke prvo ekipi Šibenika na dobroj igri i uvjerljivoj pobjedi. Jednostavno se odrazilo što kroz cijeli tjedan nismo trenirali kako treba i to se vidjelo kroz današnju utakmicu, još smo se koliko-toliko držali prvo poluvrijeme na 10 razlike. To je to što mogu reći, nama preostaje trenirati, skupit se, čekati ostale utakmice i vidjet što i kako će biti.”

Šime Bralić, trener ŽKK Šibenik : ”Sigurno da smo očekivali pobjedu. Iako je Zadar Plus dosta dobra ekipa evidentno je bilo da će im Štrmelj puno nedostajati jer je ona motor ekipe. Mi smo igrali 20-25 minuta dosta teško, mučili smo se u napadu, ali smo ipak držali tih 10-12 poena razlike na našoj strani. Velike probleme nam je zadavala Bošnjak tako da smo tu primili dosta poena, ali ipak smo uspjeli prelomiti utakmicu zahvaljujući većem fondu igrača i većem broju izmjena u ritmu igre.  Završna razlika i nije realna, nije utakmica bila takva, gotovo 33 do 35 minuta je to bilo na desetak razlike i samo dva šuta su mogla okrenuti na drugu stranu.”

Tekst: ŽKK Zadar Plus

FOTO: Šime Zelić/Pixsell

Sličan sadržaj