Premijer ženska liga

Premijer ženska liga: Ragusa pobjedom protiv Trešnjevke izjednačila finalnu seriju

ŽKK RAGUSA – KK TREŠNJEVKA 2009 77:57 (24:19, 26:15, 10:6, 17:17)

U drugoj utakmici finala doigravanja za prvakinje Hrvatske Ragusa je u Dubrovniku nadigrala Trešnjevku 2009 77:57 i tako izjednačila omjer na 1:1. Treća utakmica igra se u utorak u Zagrebu, a prvak će biti ekipa koja prva dođe do tri pobjede.

Zagrepčanke su samo prvih devet minuta parirale Ragusi (22:19) da bi krenula domaća serija 17:3 koju ja zatvorila Iva Todorić za +17 (39:22). Na poluvremenu je bilo 50:34, a u nastavku je ekipa Cvetane Matić rutinski održavala prednost i na sličan način kao i Trešnjevka u prvoj utakmici dobila ovaj dvoboj.

Lea Hajdin i Todorić (7as) su ubacile po 18, Lina Strilić 13, a Tea Pavić 12 poena. Kod Trešnjevke 2009 prvo ime Nina Novak s 18 poena. Viktorija Ćurić (7sk) je dodala 14, a povratnica Zara Valčić 9. Lena Bilić je utakmicu završila sa 7 poena.

Dean Nemec, trener Trešnjevka 2009: “Dobro smo otvorili utakmicu, međutim već nakon nekoliko prvih minuta smo vodili. Domaća ekipa nas je u potpunosti nadjačala po pitanju obrane gdje smo najviše kiksali. Druga četvrtina nas je stajala cijele utakmice. U drugom poluvremenu su samo rutinski održavali prednost i zasluženo došli do pobjede. Morat ćemo puno bolje u trećoj utakmici i nastojati ostvariti što bolji rezultat.”

Nika Rodek, igračica Trešnjevka 2009: “Dobro smo krenuli, ali smo loše odgovorili na njihovu agresivnost i išao ih je šut. Nadamo se što boljoj igri u utorak i čestitam Ragusi na pobjedi.”

Cvetana Matić, trenerica Raguse: “Mogu biti zadovoljna s pristupom i rezultatom. Bila je odlična i borbena utakmica. Naš benefit je što smo zatvorili koš i puno više imali skokova nego u Zagrebu i to je pridonijelo dobrom napadu. Dobro smo izolirali Bilić te je dobila jako malo lopti. Nastojat ćemo u utorak ponoviti ovakvu utakmicu.”

Iva Todorić, igračica Ragusa: “Znali smo da nakon zagrebačke utakmice moramo poboljšati svoju koncentraciju, ulazak u utakmicu i obrambeni skok. To smo danas ispoštovali te je utakmica otišla u našu korist. Trešnjevci čestitam na fer i korektnoj borbi.”

Sličan sadržaj