Premijer ženska liga

Premijer ženska liga: Medveščak brži od FSV-a

KK FSV – ŽKK Medveščak 52:70 (14:23, 13:16, 9:13, 16:18)

Sedamnaesto kolo Premijer ženske lige u Rijeku je dovelo utakmicu između riječkog FSV-a i ŽKK Medveščak. Od samog početka utakmice Medveščak se nametnuo boljom energijom i bržom igrom. Odličnom napadačkom tranzicijom “Medekice” su se vrlo brzo odvojile na deset razlike, te tu razliku održavale do kraja utakmice. Čak pet igračica Medveščaka bile su dvocifrene u poenima; Sekulić (10p,10s), Nejašmić (14p, 7s), Soldo (12p), Grizelj (11p) i Mateković (11p).

Kod FSV-a najučinkovitije su bile Ivona Krakić (12p, 9s) i Laura Bašek koja je pridodala 10 poena. Za spomenuti su i prvi poeni FSV-ove Lejle Kudić u Premijer ženskoj ligi. Utakmica se igrala pred stotinjak gledatelja u fer i sportskoj atmosferi.

  • FSV: Čipčić 4, Vidović, Bašek 10, Jurčić, Šporčić, Brandić 6, Tuftan 7, Kajfeš 4, Kudić 2, Brajac 7, Krakić 12.
  • Medveščak: Budimir, Sekulić 10, Nejašmić 14, Soldo 12, Mamić 5, Bilić-Prcić 3, Brkičić, Maršić 2, Maričić 2, Grizelj 11, Mateković 11.

Teddy Delač, trener KK FSV:
“Očekivali smo i željeli smo odigrati konkurentnu utakmicu protiv ekipe Medveščaka, koja je zasluženo u vrhu lige ove sezone. Međutim od samog početka energija nije bila prava i odigrali smo jednu od lošijih utakmica ove sezone. Analizirati ćemo ovu utakmice, vratiti se u dvoranu i pokušati radom ispraviti naše greške. Čestitam Medveščaku na zasluženoj pobjedi.”

Iva Borović, trenerica ŽKK Medveščak:
“Danas smo jako koncentrirano ušle u utakmice i nekako smo kroz cijelu tu utakmicu uspijevale održavati desetak razlike. Moje su cure bile dosta razigrane, i jako nam je bitno bilo da ovo danas pobjedimo obzirom da smo prošlo kolo sa Trešnjevkom malo nesretno i nespretno izgubile. Mislim da nam je ova utakmica bila važna za povratak samopouzdanja. Čestitam FSV-u na fer i korektnoj igri.”

Sličan sadržaj