Premijer ženska liga

Premijer ženska liga: KAŽL slavio protiv Plamen Požege, Ragusa preuzela vodstvo na ljestvici

KA Žana Lelas – ŽKK Plamen Požega 60:55 (14-10, 16-15, 9-11, 21-19)

U jednom od derbija 19. kola Premijer ženske lige, svakako važnoj utakmici za obje ekipe, KAŽL je tražio prolaz u završnicu, a Plamen Požega ostanak na prvom mjestu ljestvice.
Kako to obično i biva u tako važnim utakmicama, nije bilo ljepote, već velike borbe, kao i dosta grešaka s obje strane.
U prvom poluvremenu uglavnom se igralo koš za koš, Splićabke su bile u laganom vodstvu, a predvodila ih je Buckner s 22 poena od sveukupno 30 na kraju poluvremena, dok je kod Plamen Požege najefikasnija bila Ivezić s 10 poena od 25 ukupnih gošći.
U drugom poluvremenu nastavile su se bitke za poziciju, za svaki poen, ali i greške. U četvrtoj četvrtini su igračice bile napadački nešto raspoloženije i ta je četvrtina završila s 21:19 za domaće.
KAŽL je nekoliko minuta prije kraja imao najveću prednost, 54:41, ali s nekoliko nesmotrenih pogrešaka, 2/8 šutom sa slobodnih bacanja u tom trenutku pružena je prilika Požegi za povratak, što je iskusna ekipa znala iskoristiti i u jednom trenutku smanjiti do 56:53, ali ponestalo je snage i vremena za nešto više.
Na kraju 60:55, pobjeda splitske ekipe koja je ranije imala i vise od 9 poena razlike koliko im je trebalo za bolji međusobni skor.
Kod KAŽL-a najefikasnija Buckner s 26 poena, Božan double-double učinak (10 pena i 15 skokova ), a kod gošći najefikasnija Ivezić sa 17 poena, dok su Podrug i Miletić imale 13, odnosno 12 skokova.
Nastavlja se vrlo interesantna i izjednačena borba za Final Four – Ragusa, Plamen Požega, Trešnjevka 2009, Medveščak i KAŽL su u igri za pozicije u završnici i vjerojatno nikad zanimljivije i izjednačenije nadmetanje prvih pet ekipa na ljestvici poretka.

LJESTVICA PORETKA PREMIJER ŽENSKE LIGE

Tekst, foto: KAŽL

Sličan sadržaj